Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou acollirà aquest dijous, 22 de novembre, un nou simulacre del Plaseqcat

La prova s’emmarca dins del Pla d’emergència del risc químic a Catalunya, i es farà per comprovar que les sirenes funcionen bé i per fer-ne conèixer el so dels sistemes d’avís en cas d’emergència real

dimarts 20 novembre 2012

El dijous, 22 de novembre, durant el matí, la Direcció General de Protecció Civil farà sonar les sirenes d’avís a la població com a prova per familiaritzar-la en cas d’accident químic i fer-ne conèixer el so de perill químic a tota la ciutadania. En tot moment, membres de la Policia Local de Salou i tècnics de protecció civil de l’Ajuntament de Salou, supervisaran el simulacre.

En una emergència real, en sentir la senyal d’alarma caldria tancar-se a casa o a l’edifici més proper fins que sonés la fi d’alarma.

Aquest dijous, 22 de novembre, sonaran 83 sirenes que se sentiran a 37 municipis de Catalunya. Pel que respecta al terme municipal de Salou, la prova posarà en funcionament 2 sirenes corresponents al Pla d’emergència del risc químic de Catalunya (Plaseqcat) que estan instal·lades a la urbanització Covamar i la urbanització Mirador de Salou.

Són tres senyals d’un minut de durada, separats per silencis de cinc segons.

El final de la prova de sirenes s’anunciarà amb un senyal continu de 30 segons de durada.

Des de la regidoria de Seguretat Ciutadana, Protecció Civil i Mobilitat, es recorda els següents consells que caldria seguir en cas d'emergència real o si es vol practicar les mesures d'autoprotecció durant el simulacre:

-Confinament, tanqueu-vos a casa: és preferible que us tanqueu a les habitacions més interiors.

-Atureu els aparells de climatització.

-Escolteu la ràdio: Catalunya Ràdio i Catalunya informació o bé del Consorci de Comunicació Local i informeu-vos també a través del twitter de Protecció Civil@emergènciescat.

-No aneu a buscar els nens a l'escola. Els educadors ja tenen instruccions de com actuar.

-Eviteu utilitzar el telèfon. Les línies de telèfon i la xarxa de mòbils es poden col·lapsar si tothom comença a fer trucades.

-No us quedeu dins del cotxe. Els vehicles no són espais segurs per refugiar-se.

També s'informa dels consells que caldria seguir després de l'emergència:

-No sortiu fins que ho comuniquin les autoritats (per ràdio) o fins que escolteu el senyal de la fi d'alerta.

-Quan pogueu sortir, ventileu el local i especialment els soterranis.

Recordeu que si esteu dins d'un edifici potser no sentireu el so de les sirenes, ja que estan pensades per avisar les persones que són a l'exterior dels edificis.

Marc Alarcón, regidor de Seguretat Ciutadana, Protecció Civil i Mobilitat, ha destacat la participació cada vegada més freqüent d’escoles de Salou en el simulacre per practicar i conèixer les mesures d’autoprotecció: “el nostre objectiu és familiaritzar a la població amb els sons d’alarma del Plaseqcat per tal que puguin reaccionar correctament en cas d’emergència real”.

La població davant de qualsevol consulta o dubte al respecte es pot adreçar al departament de Protecció Civil de l’Ajuntament de Salou situat al c/ Llobregat 1-3;  o per telèfon al 977 30 92 12.

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

Pster_prova_sirenes_22_de_novembre.png

Document Actions