Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou acollirà el 'Sopar benèfic per l'autisme' a l'Hotel Olympus Palace el 30 de setembre

dimarts 20 setembre 2022

Els beneficis recaptats es destinaran al projecte 'El Casal de l'Autisme Permanent', impulsat per l'Associació Todos en Azul. Es farà, a partir de les 20 h, a la terrassa situada a la zona més alta de l'establiment, coneguda com Summit

La roda de premsa s'ha fet aquest migdia, amb l'assistència de la regidora de Sanitat i Salut Pública, Beatriz Morer; Gil Cristià, soci propietari de l'Hotel Olympus Palace; Juan José Caravaca, president de l'associació Todos En Azul; i Joan Josep Garcia, diputat delegat de Serveis d'Assistència al Ciutadà (SAC) de la Diputació de Tarragona

La regidora de Sanitat ha anunciat que en col·laboració amb Todos en Azul, 'iniciem un projecte per a la col·locació de pictogrames a Salou, per a la millor comprensió de la ciutat per part de les persones amb autisme, independentment del seu grau'

 

L'Hotel Olympus Palace de Salou, i, concretament, la seva terrassa Summit, serà l'escenari del 'Sopar benèfic per l'autisme', que tindrà lloc el proper divendres 30 de setembre, a partir de les 8 del vespre. Els beneficis recaptats en l'esdeveniment es destinaran al projecte “El Casal de l'Autisme Permanent”, que impulsa l'associació Todos En Azul.

Anualment -fins l'arribada de la pandèmia- Summit sempre ha caracteritzat el seu ADN per vincular-se a alguna causa benèfica i enguany ha volgut posar el seu granet de sorra a favor de la creació d'aquest centre polivalent que doni servei a les persones amb autisme o amb qualsevol altra discapacitat i a les seves famílies.

El soci propietari de l'Hotel Olympus Palace, Gil Cristià, ha indicat que aquest sopar “és una bona forma de donar a conèixer el trastorn”. I ha assenyalat que “posem a disposició el nostre hotel per a la realització de l'esdeveniment, que esperem que rebi una gran afluència de persones”. També ha recordat que, abans de la pandèmia, l’hotel ja va acollir un altre exitós sopar per captar recursos per a la investigació contra el càncer, amb l’assistència d’unes 180 persones.

La regidora de Sanitat i Salut Pública, Beatriz Morer, ha assenyalat que “en col·laboració amb l’associació Todos en Azul, iniciem un projecte comú per a la col·locació de pictogrames al nostre municipi”. Aquestes imatges, ha explicat, “es caracteritzen per ser universals” i “són un sistema de comunicació immediata”. En aquest sentit, ha anunciat que “la propera setmana, començarem senyalitzant tots els edificis municipals, així com monuments o parcs; i convidarem tots els establiments a unir-se al nostre projecte, per fer de Salou una ciutat més adaptada i un entorn més acollidor per als nens i nenes, i persones amb TEA”.

El president de l'associació Todos En Azul, Juan José Caravaca, ha destacat que el 'Casal de l'autisme permanent' serà el primer d'aquestes característiques, tant a la demarcació de Tarragona com a Catalunya. Caravaca ha explicat que el Casal serà “un espai polivalent inclusiu i adaptat per a persones amb qualsevol grau de discapacitat -obert tot l'any- que oferirà serveis i activitats que donin resposta a les necessitats tant d'infants o adults amb autisme com a les seves famílies”. El projecte preveu que el Casal s'hi podran realitzar activitats, tallers, xerrades, formació, teràpia, jocs, exercicis sensorials, etc.

Finalment, el diputat delegat dels Serveis Assistencials al Ciutadà (SAC) de la Diputació de Tarragona, Joan Josep Garcia, ha expressat “la necessitat d'ampliar l'experiència del campus d'estiu adaptat de Todos En Azul a la resta de l'any i oferir aquest servei a les famílies”, alhora que s'ha reafirmat en el compromís del SAC per ajudar a que el Casal sigui una realitat.

Bones expectatives

El sopar espera reunir prop de 250 persones, que gaudiran d'un còctel de cuina mediterrània amb majoria de productes Km 0 i amenitzat amb actuacions en directe.

Els assistents al sopar benèfic participaran en un sorteig de diversos productes, articles i experiències per gaudir al territori gràcies a la col·laboració de diverses empreses. També es podran adquirir productes de marxandatge per col·laborar amb “El Casal de l'Autisme Permanent”.

El Casal de l'autisme permanent

El 'Sopar benèfic per l'autisme' té per objectiu seguir recollint recursos per al projecte de creació del primer 'Casal de l'autisme permanent', que impulsa l'associació tarragonina Todos En Azul. El “Casal” es concep com un centre social, cultural i inclusiu -obert tot l'any-, que ofereixi serveis i activitats i que doni resposta a les necessitats d'infants i adults amb autisme i de les seves famílies.

El projecte preveu que el “Casal” sigui un espai polivalent amb dependències interiors i exteriors, on s'hi podran realitzar diverses activitats, tallers, xerrades, formació, teràpia, jocs, arts escèniques, exercicis sensorials, etc... Tots els tallers i activitats que s'impartiran estaran dirigides per un professional especialitzat en autisme. Un espai sense barreres arquitectòniques ni sensorials adaptat a qualsevol persona que tingui algun tipus de discapacitat física, visual o auditiva.

El seu funcionament serà per torns horaris, de manera que si els infants tenen escola als matins podran fer ús del centre a les tardes, o a l'inrevés, i els adults podran utilitzar-lo si no tenen cap altre lloc on anar.

Venda de tiquets + Fila 0

Les persones que vulguin assistir al 'Sopar benèfic per l'autisme' poden reservar el seu tiquet, a 45€, al telèfon 977 383 051.

També es disposarà d'una Fila 0 per aquelles persones que no puguin assistir al sopar però vulguin fer alguna aportació econòmica al projecte.

El 'Sopar benèfic per l'autisme' és organitzat per l'Hotel Olympus Palace i l'Associació Todos En Azul, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Salou.

Galeria d'imatges

222.jpg
333.jpg
444.jpg
555.jpg
666.jpg

Document Actions