Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou acollirà la primera Escola Internacional al Camp de Tarragona

L’Ajuntament de Salou i la Fundació Fòrum Cívic del Camp (FFCC) han signat avui un conveni per començar a desenvolupar el projecte

dilluns 20 setembre 2010

Salou acollirà la Primera Escola Internacional del Camp de Tarragona a partir del 2012, promoguda per la Fundació Fòrum Cívic del Camp (FFCC) sense ànim de lucre, que impartirà tots els nivells educatius no universitaris. Alguns dels valors que regiran el funcionament de l’escola són: l’excel·lència en el ús de les tecnologies i innovació, el compromís humanístic amb la comunitat, la sostenibilitat i la cultura de pau i convivència.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, el President del Fòrum Cívic del Camp, Josep Mª Bach i el promotor del Projecte, Gabriel Ferraté han signat avui un conveni marc per la cessió de dos parcel·les municipals situades al carrer Salvador Espriu per a la construcció de la Escola Internacional del Camp de Tarragona.

Aquesta escola Internacional va ser elegida, mitjançant un concurs obert, per l’Ajuntament de Salou per satisfer la necessitat d’oferta educativa en llengües estrangeres al territori. Tindrà una superfície de 12.000 metres quadrats i es preveu que les aules estiguin en funcionament el mes d’octubre de 2012. Es preveu també que l’oferta educativa englobi des del servei de guarderia fins el batxillerat. Podrà acollir un total de 1.200 alumnes. Aquests obtindran una formació internacional, vàl.lida  per estudiar en qualsevol universitat europea.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha afirmat que “estic orgullós que sigui Salou qui aculli aquesta escola amb un projecte tan innovador i potent, els estudiants podran anar-se a qualsevol universitat del món sense realitzar cap conval.lidació” i ha afegit que “és una gran inversió en la formació, aquell aspecte on les administracions han de fer veritables esforços donat que és la garantia de millorar la nostra societat, per fer-la més igualitària i més justa”.


El President del Fòrum Cívic del Camp, Josep Mª Bach ha explicat que “es tracta d’una escola laica, mixta i amb voluntat d’esdevenir concertada, que vol oferir una solució d’educació integral, tant per sortides universitàries, inclosa una titulació en batxillerat internacional, com de formació professional, fent servir un model pedagògic propi, Sòcrates Educa” i ha afegit que “portem més de cinc anys gestant aquest projecte i hem compartit amb altres escoles internacionals els seus projectes”.

Per la seva banda, el promotor del Projecte, Gabriel Ferraté ha explicat que el projecte “vol una escola laica que formi alumnes amb una educació de màxima qualitat” i el projecte es basarà en quatre pilars com són el multilinguisme, les noves tecnologies, l’aprenentatge i el servei a la comunitat i la sostenibilitat”.

La missió de l’EIC és educar una ciutadania compromesa amb el seu país, llengua i cultura, capaç de viure i desenvolupar-se en un món globalitzat i  de comunicar-se de manera plurilingüe, especialment, en anglès. Per tant, es tracta d’un nou model d’escola que vincula al municipi, la comarca i el país entre ells, però també amb l’exterior, buscant vincles amb escoles i organitzacions de referència d’altres països.

La construcció dels nous edificis de l’escola, es preveu que comencin l’any 2011.  Els detalls del projecte arquitectònic es presentarà pròximament. Per contactar amb la Fundació Fòrum Cívic del Camp, es pot escriure un correu a: forumcivicdelcamp@gmail.com

Galeria d'imatges

premsa.JPG
premsa2.JPG

Document Actions