Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou acollirà la segona edició del campionat del món de ciclisme de policies

dijous 24 abril 2014

Del 16 al 18 de maig més de 200 policies de 40 procedències diferents disputaran tres proves: una de ruta, una de BTT i una altra de cronometrada

El Club Esportiu de Mossos d’Esquadra amb el suport de l’Ajuntament de Salou i el de Vilanova d’Escornalbou organitzarà el II Campionat del Món de Ciclisme de Policies, que tindrà lloc els dies 16, 17 i 18 de maig a la capital de la Costa Daurada.

Avui, en roda de premsa, el president del Club Esportiu Mossos d’Esquadra, Joan Miquel Capell, ha expressat la seva satisfacció pel suport que ha rebut aquest esdeveniment que comptarà amb tres proves ben diferenciades; una crono (d’una 10 quilòmetres), una de ruta (d’entre 60 i 120 quilòmetres depenent de la categoria) i una altra de mountain bike a la zona de Vilanova d’Escornalbou. Capell ha assegurat que “desitgem que, a més de competir persones de diferents indrets, cossos i cultures, es coneguin i reforcin els vincles entre els membres de l’equip de cada delegació”, ja que –ha explicat, “la pràctica de l’esport és un hàbit que contribueix a portar una vida saludable, però també exigeix esforç, sacrifici i treball en equip. Aquesta és la mateixa actitud que inspira la policia i que li permet complir amb els seus objectius”.

El director del campionat, Josep Puig, ha comentat els detalls del campionat, que reunirà a més de 210 corredors –aquests ja confirmats amb data d’avui- en les rutes de diferents dificultat i reptes que s’han preparat i que aglutinaran gran quantitat de corredors pertanyents als diferents cossos de Policia Local; Policia Portuària; Mossos d’Esquadra; Guàrdia Civil; Policia Nacional; Policia Foral o Ertzaina, entre d’altres d’arreu de 40 punts del món. Així, a més de la presència de corredors ciclistes catalans també hi haurà representants de Colòmbia; Letònia; Holanda, Dinamarca; Portugal; França; Pakistan; o d’Espanya i les illes Canàries.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha volgut expressar la satisfacció per ser el municipi que acull tant als corredors, com a les seves famílies i acompanyants i que compta amb dues de les tres proves. “Salou aposta molt per l’esport perquè entenem que és una gran manera de portar turistes, desestacionalitzar la temporada, a més de promocionar el municipi i el territori fent salut”; i ha recordat que el municipi compta ja amb el segell de Turisme esportiu en futbol i es treballa per ampliar l’especialització a d’altres àrees.

A la roda de premsa també hi ha estat present l’alcalde de Vilanova d’Escornalbou, Sergi Ciurana, a més del corredor i padrí de la prova Joan Llaneras, Guanyador de 4 medalles olímpiques, dues d’elles d’or a Sydney i a Pequín i també 7 cops Campió del Món ha mostrat tot el seu suport a la prova i als organitzadors  “per l’esforç, les ganes i la il·lusió en la prova”.

El II Campionat del Món de Ciclisme de Policies pren com a referent el mundial celebrat a Osca, organitzat per la Coordinadora Esportiva de Bombers i Policies. En l’edició de l’any 2013, en el campionat van participar prop de 200 corredors; enguany es preveuen més participants i una major presència de corredors internacionals. Tenint en compte que aquests vindran amb les seves famílies i/o acompanyants, els assistents podrien arribar a 600 persones.

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

policies.jpg
rdp_polis_2.JPG
rdp_polis.JPG

Document Actions