Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou acollirà la XIV edició del Spanish Open Salou del 6 al 9 de desembre

El Patronat de Turisme i la empresa organitzadora han firmat el conveni d’aquest esdeveniment esportiu on s’esperen unes 2.500 parelles de ball

dilluns 13 agost 2012

L’espectacular  esdeveniment esportiu, l’Spanish Open de Salou arribarà un any més el proper desembre per delectar a visitants i aficionats amb ballarins d’alt nivell. Aquesta competició de Ball Esportiu, de caràcter internacional, tindrà lloc a Salou del 6 al 9 de desembre al Pavelló Municipal d’Esports. El regidor de Turisme, Benet Presas, ha signat el conveni amb Publiolimpia S.L.U empresa organitzadora de la celebració d’aquesta competició que arriba a la XIV edició.
El Patronat de Turisme i l’organització treballen conjuntament per tal que el proper Pont de la Puríssima se celebri la catorzena  edició consecutiva d’aquest esdeveniment multitudinari que aplega a més de 2.500 parelles de ball -per tant més de 5.000 ballarins- i que compta també amb el suport de l’Ajuntament de Salou i la col•laboració de l’Àrea d’Esports. Seran quatre dies d’espectacle en els que es desenvoluparan competicions de diferents categories i estils, i on hi participaran ballarins de nivell nacional e internacional.
Entre les competicions que s’acolliran, està el WDSF World Open Standad i Llatins per les diferents categories Senior i Youth així com una prova de caràcter Internacional del calendari de la WDSF, l’Opern Internacional Junior, Juvenil, Standard i Llatins. Entre les proves, també es celebrarà el Team Match Autonòmic 2012 i el Dance Show.
El regidor de Turisme, Benet Presas, ha explicat que “es tracta d’un esdeveniment que ajuda a desestacionalitzar la temporada i que aporta un gran número de visitants al municipi durant la setmana què té lloc el esdeveniment”. Presas ha destacat la “gran difusió mediàtica tant de la competició com de la nostra destinació arreu del món, promovent, en definitiva, la nostra marca.” . De fet, es calcula que el retorn econòmic a la població durant els dies que dura l’Spanish open pot estar al voltant del 700.000 euros segons l’organització, sense calcular l’impacte televisiu que suposa per la capital de la Costa Daurada que l’esdeveniment es retransmeti per 80 televisions.  Cal destacar que, al marge de les parelles, hi ha un nombrós que elevarà l’afluència -segons l’organització- a unes 8.000 persones tenint en compte l’assistència d’anteriors edicions.


Competició i espectacle

Les competicions de balls de saló tenen un marcat caràcter esportiu però també són un espectacle, especialment popular a Catalunya, on també el nivell de participació, tant infantil com en adults, és força important. La dansa esportiva té origen anglosaxó i consta d'unes figures determinades i uns elements que donen o treuen punts, a més d'unes normes particulars i específiques per a diferents categories. Actualment hi ha deu balls de saló considerats de competició, que es divideixen en dues categories de cinc balls cadascuna. La categoria estàndards compren "estàndard" el quickstep, el fox lent o foxtrot, el tango, el vals anglès i el vals vienès mentre que la categoria de balls llatins consta de la samba, el txatxatxà, la rumba, el pasdoble i el jive.

Galeria d'imatges

premsa.JPG
premsa.JPG

Document Actions