Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou acollirà les eleccions generals de la República Dominicana a la demarcació de Tarragona

dilluns 11 febrer 2008

Els ciutadans de la República Dominicana que resideixen a la demarcació de Tarragona i a les províncies de Saragossa i Terol i vulguin votar a les eleccions generals a la presidència i vicepresidència del seu país, hauran de fer-ho a Salou. L'Ajuntament d'aquest municipi cedirà la Sala Mediterrània del Teatre Auditori (TAS) gratuïtament a la Junta Central Electoral de la República Dominicana el proper 16 de maig, data dels comicis;i el 30 de juny, dia en què hi ha prevista la segona volta de les eleccions en cas que no s'obtingui la majoria requerida, perquè unes 1.800 persones puguin exercir el seu dret de vot.

Això va donar-se a conèixer ahir diumenge, durant l'acte que va celebrar l'Asociación Latina 'Camino de Luz', de Salou, amb la col·laboració del consistori salouenc, al camp de futbol de la localitat. A aquest acte, consistent en tres partits de sofbol (un esport de grup especialment popular als Estats Units i semblant al beisbol) va assistir la Cònsol General de la República Dominicana a Barcelona, Rocío Pichardo; acompanyada del seu marit. Pichardo va ser rebuda per l'alcalde de la ciutat, Antonio Banyeres; pel regidor de Joventut i Esports, Daniel López i pel president de l'associació esmentada, Ignacio Duran. Posteriorment, van compartit un dinar, al qual hi va assistir també la regidora de Ciutadania i Igualtat, Sonia García.

A Salou, segons dades del padró a data del 8 de febrer de 2008 (divendres passat), hi ha 486 dominicans empadronats, exactament. Aquesta xifra representa l'1,833% del total de la població salouenca, que és de 26.511 habitants, segons ha destacat l'alcalde durant el seu discurs. La nacionalitat dominicana és la setena nacionalitat estrangera més nombrosa. La primera és la senegalesa (amb 1.601 empadronats); la segona, la romanesa (amb 766 habitants); la tercera, l'anglesa (amb 685); la quarta, marroquina (amb 611); la cinquena, la brasilera (amb 555); la sisena, la italiana (amb 489); la setena, com apuntàvem abans, la dominicana; seguida de prop per l'argentina (amb 481).
El 59,013% de la població salouenca és de procedència espanyola; i la resta, estrangera.
A aquesta 'societat diversa i plural', precisament, va al·ludir l'alcalde en el transcurs de la seva intervenció. En opinió de Banyeres, López, Pichardo i Duran, el torneig esportiu celebrat ahir representa la integració, l'intercanvi cultural que enriqueix les persones i afavoreix la convivència de les diferents comunitats.

Document Actions