Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou acollirà un nou simulacre del Plaseqcat aquest dimecres, 20 de març

Prova emmarcada dins del Pla d’Emergència Exterior del Sector Químic de Catalunya Plaseqcat, que es farà per comprovar que les sirenes funcionen bé i per fer-ne conèixer el so dels sistemes d’avís en cas d’emergència real

dilluns 18 març 2013

El dimecres, 20 de març, pel matí la Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) farà sonar les sirenes d’avís a la població com a prova per familiaritzar-la en cas d’accident químic i fer-ne conèixer el so de perill químic a tota la ciutadania. En tot moment membres de la Policia Local de Salou i tècnics de Protecció Civil de l’Ajuntament de Salou supervisaran el simulacre.
Durant l’exercici, sonaran les 84 sirenes de la xarxa d’alarmes d’avís de risc químic repartides per 37 municipis de Catalunya, el so de les quals és perceptible en una àrea aproximada de 137 Km2. Pel que respecta al terme municipal de Salou, la prova posarà en funcionament 2 sirenes corresponents al Pla d’emergència del risc químic de Catalunya que estan instal•lades a la Urbanització Covamar i la Urbanització Mirador de Salou.
Són tres senyals d’un minut de durada, separats per silencis de cinc segons.
El final de la prova de sirenes s’anunciarà amb un senyal continu de 30 segons de durada.
En una emergència real, en sentir la senyal d’alarma caldria tancar-se a casa o a l’edifici més proper fins que sonés la fi d’alarma.
Des de la regidoria de Seguretat Ciutadana, Protecció Civil i Mobilitat, es recorda els següents consells que caldria seguir en cas d’emergència real o si es vol practicar les mesures d’autoprotecció durant el simulacre:
-Confinament, tanqueu-vos a casa: és preferible que us tanqueu a les habitacions més interiors.
-Atureu els aparells de climatització.
-Escolteu la ràdio: Catalunya Ràdio i Catalunya informació o bé del Consorci de Comunicació Local; també poden informar-se a través del Twitter @emergenciescat.
-No aneu a buscar els nens a l‘escola. Els educadors ja tenen instruccions de com actuar.
-Eviteu utilitzar el telèfon. Les línies de telèfon i la xarxa de mòbils es poden col•lapsar si tothom comença a fer trucades.
-No us quedeu dins el cotxe. Els vehicles no són espais segurs per refugiar-se.

També s’informa dels consells que caldria seguir després de l’emergència:

-No sortiu fins que ho comuniquin les autoritats (per ràdio) o fins que escolteu el senyal de la fi d’alerta.
-Quan pugueu sortir, ventileu el local i especialment els soterranis.
Recordeu que si esteu dins d’un edifici potser no sentireu el so de les sirenes, ja que estan pensades per avisar les persones que són a l’exterior dels edificis.
La població davant de qualsevol consulta o dubte al respecte es pot adreçar al departament de Protecció Civil de l’Ajuntament de Salou situat al c/ Llobregat 1-3; o per telèfon al 977 30 92 12.
Marc Alarcón, regidor de Seguretat Ciutadana, Protecció Civil i Mobilitat, ha agraït la col•laboració ciutadana i la participació d’escoles de Salou en aquests simulacres per practicar i conèixer les mesures d’autoprotecció: “Familiaritzar a la població civil amb els sons d’alarma del Plaseqcat és fonamental per tal que puguin reaccionar correctament en cas d’emergència real; perquè la seguretat present i futura del nostre veïnatge és una prioritat”.

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

Sirenes_Catal1.jpg
Sirenes_Catal1.jpg

Document Actions