Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou acollirà una jornada de donació de sang i plasma aquest proper dilluns, dia 18 de gener

dijous 14 gener 2021

L’acció tindrà lloc al Teatre Auditori de Salou (TAS), en horari de 10 a 14 h, i de 16.30 a 20.30 h

Caldrà demanar cita prèvia, per donar sang, en aquest enllaç (fes clic aquí), i per donar plasma, en aquest altre enllaç (fes clic aquí)

El Teatre Auditori de Salou (TAS) acollirà, aquest proper dilluns, dia 18 de gener, una nova jornada de donació de sang i plasma, organitzada pel Banc de Sang i Teixits (BST), amb la col·laboració de l’àrea de Sanitat i Salut Pública de l’Ajuntament de Salou. Es podrà donar, amb cita prèvia, en horari de 10 a 14 h, i de 16.30 a 20.30 h.

Caldrà concertar hora, prèviament, per donar sang, en aquest enllaç (fes clic aquí), i per donar plasma, en aquest altre enllaç (fes clic aquí). Per poder confirmar la reserva, caldrà emplenar les dades personals que se sol·liciten al formulari online (nom i cognoms, adreça electrònica i telèfon), i seleccionar la franja horària en la què es desitja fer la donació.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha encoratjat la ciutadania salouenca a “mostrar la seva solidaritat i generositat en una acció com és donar sang, per tal d’ajudar aquelles persones que la necessiten i aconseguir, així, salvar vides”.

Per la seva banda, la regidora de Sanitat i Salut Pública, Beatriz Morer, ha assenyalat que “el nostre paper és clau, ja que, gràcies a les donacions, podem augmentar les reserves de sang i plasma, imprescindibles als hospitals, cada dia”.

Per donar plasma, s'han de complir els mateixos requisits que per ser donant de sang. Cal tenir entre 18 i 70 anys, pesar més de 50 quilos, trobar-se bé de salut; i, en el cas de les dones, no estar embarassada. Un cop s’ha donat plasma, s’ha d'esperar un mínim de 15 dies per a la propera donació. Però, en cas d’haver donat sang, caldrà esperar 2 mesos.

Per poder donar-ne aquest proper dilluns, el personal sanitari anirà protegit amb guants i mascareta i prendrà la temperatura a la persona interessada, a l’entrar. Caldrà que el/la donant també dugui posada la mascareta i es renti les mans.

També se li proporcionarà un bolígraf d’un sol ús, per poder emplenar el qüestionari, o bé, el donant podrà portar-lo emplenat, de casa. El document es pot descarregar en aquest enllaç (fes clic aquí).  

 

Document Actions