Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou acollirà una nova jornada de donació de sang, aquest proper dilluns, dia 6 de setembre

dijous 02 setembre 2021

Tindrà lloc en horari de 10 a 14 h, i de 17 a 21 h, a la Sala Europa del Teatre Auditori (TAS)

Caldrà reservar hora, prèviament, en aquest enllaç (FES CLIC AQUÍ)

 

Salou acollirà una nova jornada de donació de sang, sota el lema ‘Viu i fes viure’, aquest proper dilluns, dia 6 de setembre, organitzada pel Banc de Sang i Teixits (BST), amb la col·laboració de l’àrea de Sanitat i Salut Pública de l’Ajuntament de Salou.

Es podrà donar, amb cita prèvia, en horari de 10 a 14 h, i de 17 a 21 h, a la Sala Europa del Teatre Auditori de Salou (TAS), ubicat al número 2 del carrer Advocat Gallego. S’hi podrà accedir per les escales exteriors, situades a la plaça, al costat del TAS, al carrer Tarragona.

Caldrà concertar hora, prèviament, per donar sang, en aquest enllaç (FES CLIC AQUÍ). Per poder confirmar la reserva, caldrà emplenar les dades personals que se sol·liciten al formulari online (nom i cognoms, adreça electrònica i telèfon), i seleccionar la franja horària en la què es desitja fer la donació.

Per donar sang, cal tenir entre 18 i 70 anys, pesar més de 50 quilos i trobar-se bé de salut. Per a la propera donació, caldrà esperar 2 mesos. Les dones poden donar sang un màxim de tres vegades l'any, i els homes, un màxim de quatre. A més, tant per a la seguretat del donant, com del receptor, abans de la donació es farà una entrevista mèdica i es mirarà la pressió del donant i el nivell d'hemoglobina.

Cal destacar que en cas d’haver patit la COVID-19 o bé haver estat en contacte amb algú que l’hagi patit, caldrà d’esperar un mes per poder donar. Així mateix, la vacunació contra el coronavirus no impedeix donar sang. No obstant, en cas de tenir algun efecte secundari, com febre o malestar general, caldrà esperar 15 dies.

 

Donar sang, amb seguretat

Per poder donar sang aquest proper dilluns, el personal sanitari anirà protegit amb guants i mascareta, i prendrà la temperatura a la persona interessada, a l’entrar. Caldrà que el/la donant també dugui posada la mascareta i es renti les mans, amb gel hidroalcohòlic.

A més, se li proporcionarà un bolígraf d’un sol ús, per poder emplenar el qüestionari, o bé, el donant podrà portar-lo emplenat, de casa. El document es pot descarregar en aquest enllaç (FES CLIC AQUÍ).

Galeria d'imatges

CARTELL DONACIÓ DE SANG SALOU 6 DE SETEMBRE.jpg

Document Actions