Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou acollirà una Setmana Internacional d’Esperanto a l'octubre

divendres 11 juliol 2014

L’Associació Cultural d’Esperanto de Sabadell s’ha reunit amb l’alcalde de Salou, Pere Granados i la regidora de Cultura, Maria José Rodríguez per informar de la celebració de la Setmana Internacional de l’Esperanto que tindrà lloc a Salou del 4 a l’11 d’octubre i convidar-los a participar. L’associació ha triat Salou com a municipi per rebre les centenars de persones que participaran. S’estima que el Congrés es pugui realitzar del 4 a l’11 d’octubre amb participants de tot el món encara que principalment de Polònia, país del qual era originari el seu fundador l'oftalmòleg Lázaro Zamenhof. 


Actualment l'esperanto, idioma creat amb la vocació de ser l'idioma internacional, ja ha complert els 125 anys d'existència i compta actualment amb 2.000.000 de persones que el parlen. Aquesta trobada, que comptarà amb centenars de participants, vol ser un espai de trobada i intercanvi d'experiències sobre el passat, present i futur de l'Esperanto.


L'oftalmòleg polonès d'origen jueu Lázaro Zamenhof va crear aquest idioma amb l'esperança que es convertís en la llengua auxiliar internacional. Segons les estadístiques, aquesta és la llengua planificada més parlada del món avui en dia.  S'estima que hi ha entre 1 000 i 10 000 parlants natius d'esperanto, que haurien après aquesta llengua en l'entorn familiar.

Galeria d'imatges

home.jpg
P1040062.JPG
P1040062.JPG

Document Actions