Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou acorda la reforma i millora el pavelló esportiu Salou-centre

dimecres 28 octubre 2015

Els diners, provinents d’una subvenció de la Diputació de Tarragona, serviran per millorar tant interiorment com externament alguns aspectes de la instal·lació i costaran 344.000 euros

En la sessió plenària també s’ha votat una moció d’ERC sobre el 75è aniversari de l’assassinat del president Lluís Companys

 

El ple de l’Ajuntament de Salou ha aprovat la millora i renovació de les instal·lacions del pavelló poliesportiu Salou-Centre, el qual, amb una antiguitat de 20 anys i amb un nivell d’utilització continu necessita d’un conjunt de millores, especialment enfocades també de cara als Jocs del Mediterrani Tarragona 2017 on Salou compta amb la modalitat de Taekwondo però també per a acomodar-lo a l’ús diari de les entitats i clubs esportius així com pels usuaris del dia a dia. El pavelló, inaugurat l’any 1991, ha estat objecte d’un projecte de millora per part dels serveis tècnics municipals en el que es recullen les principals actuacions a desenvolupar, com ara la neteja de l’exterior de la façana de l’edifici amb aplicacions de vernissos antigrafitis i altres elements; renovació total del parquet esportiu existent i de les instal·lacions de fontaneria de les dutxes dels vestidors, la independització de la climatització de les sales o la renovació de l’enrajolat i del taulell d’entrada, entre d’altres aspectes. El pressupost de l’obra puja als 344.755 euros i es finança amb càrrec a una subvenció de la Diputació. Tots els grups polítics han votat favorablement l’actuació. 

Ordenança de sorolls

Un altre dels acords  que s’ha adoptat per unanimitat ha estat l’aprovació definitiva de l’ordenança de sorolls i vibracions del municipi junt amb el nou mapa de capacitat acústica. Fins ara, l’Ajuntament disposava d’una ordenança municipal (OOMM) per a la protecció del medi ambient i contra l’emissió de sorolls i vibracions aprovada l’octubre de 1992. El marc normatiu en matèria de contaminació acústica i d’espectacles públiques i recreatives s’han vist modificats substancialment en els darrers 12 anys. Així, com ha explicat el regidor de Gestió de Territori, Marc Montagut, s’ha fet un treball exhaustiu per adaptar-se a les normatives vigents i la nova OOMM satisfà bàsicament tres necessitats; d’una banda, dóna compliment a les exigències del decret 176/09 de la Generalitat de Catalunya, adequant-la als canvis normatius; en segon lloc, millorant la qualitat acústica del territori i per tant redunda en la millora de la qualitat ambiental i turística i, finalment, defineix i completa el control de l’aplicació del document bàsic de protecció de soroll del codi tècnic de l’edificació. També s’han incorporat unes al·legacions de l’Associació Hotelera de Salou-Cambrils-La Pineda relatives al control de sorolls dins de les instal·lacions hoteleres.  

 

Moció d’ERC sobre Companys

El plenari de Salou també ha aprovat una moció presentada pel grup d'ERC en motiu del 75è aniversari de l'assassinat del President Lluís Companys i Jover sobre la Justícia Universal i la memòria històrica. La moció, defensada pel portaveu d’ERC Alexandre Boquet insta “al govern de l’Estat a dur a terme les actuacions jurídiques i polítiques pertinents per anul·lar la sentència del judici sumaríssim al President Companys com realitzar totes aquelles actuacions oportunes perquè l’honor del president sigui reparat”. La moció també insta al govern de l’estat espanyol “a modificar la Llei 52/2007 de 26 de desembre per la qual es reconeixen i amplien els drets i s’estableixen mesures a favor dels qui van patir persecució o violència durant la guerra i la dictadura, per considerar com a inexistents i nul·les de ple dret les sentències dictades pels Jutjats i Tribunals declarats il·legítims en la Llei”, entre d’altres mesures. (s’adjunta la moció íntegra).

Aquesta moció ha rebut els vots de suport dels 8 regidors de CiU; dels 2 d’ERC i dels 4 del PSC; tres regidors de C’S s’han abstingut i també el regidor de Guanyem Salou, mentre que el PP hi ha votat en contra.

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

ple.jpg
P1200915.JPG

Document Actions