Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou acosta la Policia de Proximitat als comerciants del municipi

dimecres 14 maig 2014


L’alcalde i la regidora de Comerç han visitat avui la zona de l’avinguda Sarragosa junt amb els agents per presentar els serveis i l’atenció personalitzada que començarà l’1 de juny
 
Salou ha engegat un dispositiu de seguretat per fomentar una relació més estreta entre comerciants i Policia Local. Aquests agents, que patrullaran a diari per la zona a partir de l’1 de juny, busquen conèixer tots els representants d’entitats, institucions per tal d’establir llaços i estimular la confiança entre Policia i comerciants. A més, des del cos de seguretat es busca promoure un treball transversal per millorar les relacions entre policia i societat, així com aconseguir la implicació ciutadana en la resolució de possibles conflictes.
Avui, l’alcalde de Salou, Pere Granados, acompanyat de la regidora de Comerç, Reyes Pino, i junt amb el cap de la Policia Local han fet una sortida per una de les zones més comercials del municipi –al carrer Saragossa- per tal d’explicar de primera mà als botiguers i propietaris de la zona el mètode de treball dels agents i de quins mecanismes disposen per poder fer front a imprevistos.
Granados, ha explicat que “la Policia Local de Salou és ja molt propera al ciutadà però hem volgut fer un pas més i introduir-nos en el sector comercial mitjançant una unitat formada per quatre agents més un comandament que donarà cobertura a aquest sector especialment en l'època turística però amb voluntat de continuïtat els 365 anys”. Granados ha afegit que “el nostre municipi compta amb una policia molt especialitzada i que arriba a tots els sectors de la població, en aquest cas l’acció és amb els comerciants; això fa que en el seu conjunt Salou pugui dir, que té una seguretat que funciona satisfactòria”.
La regidora de comerç, Reyes Pino, ha assegurat que l’objectiu “és enfortir les relacions entre comerciants i agents de seguretat, incrementant el grau de detecció i diagnosi de les problemàtiques que tenen els comerços” i ha afegit que “això permetrà millorar els nivells de convivència i civisme així com reforçar la prevenció”. 
El cap de la policia ha volgut afegir que  "els equips abordaran amb els comerciants temes  pedagògics, els recolzarem perquè puguin millorar la seguretat de manera integral amb aspectes com  detectar bitllets falsos i altres normes bàsiques que els facilitarà l’actuació amb prevenció davant possibles delictes”. El cap de la Policia ha anunciat també que es crearà un telèfon específic per tal que els comerciants facin les seves consultes, contactaran a través d’un canal directe  amb un agent especialitzat en tema comerç”.  Una de les claus és que els equips estan formats per persones amb coneixements tècnics però també amb un tracte proper i empatia perquè puguin posar-se al lloc del comerciant.  La Policia Local ha establert rutines de treball  per patrullar per totes les zones comercials de Salou. No hi haurà cap comerç que no quedi cobert. 
El cap de la Policia ha explicat també que es continuarà treballant per tal que els comerciants col·laborin amb l’administració en la lluita contra la venda ambulant. En aquest sentit, l’associació de comerciants té molt interès en aquest aspecte i hi ha una total col·laboració ferma en aquest sentit. En el nostre municipi està controlat i hem eliminat el top manta però és una lluita amb la que hem de seguir i no podem oblidar-nos " .

Galeria d'imatges

P1020023.JPG
P1020023.JPG

Document Actions