Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou actualitza i edita una nova‘Guia del nouvingut’

Aquesta guia municipal de serveis és una eina que vol resoldre els dubtes en la integració dels nous empadronats

dimarts 20 agost 2013

La regidoria d’Acció Social ha tret a la llum una actualització de la Guia del nouvingut, un llibret editat amb el  suport del Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya.

Aquesta guia municipal de serveis, pretén ser una eina bàsica que pos­sibiliti als nouvinguts/des resoldre dificultats a l’hora d’accedir adequadament als serveis i recursos públics bàsics. El llibret, en diferents idiomes (català, castellà, francès, anglès i rus), “vol facilitar a les persones nouvin­gudes, de forma àgil i entenedora, informació i adreces clau per conèixer i participar de la vida quotidiana del municipi de la manera més ràpida i efectiva possible”, ha explicat el regidor d’Acció Social, Pedro Lavilla.

A més, té l’objectiu d’optimitzar i unificar la tramesa d’informació bàsica, coneixement dels serveis i ús dels mateixos a les persones nouvingudes que s’acaben d’empadronar a la ciutat. La guia es lliura des de l’Oficina d’Acollida al Municipi (a l’OAC) on una persona ofereix tota la informació dels serveis del municipi i de la comarca; i des del Servei d’Acollida al Nouvingut/da al carrer Ebre núm. 11, on es realitza la formació d’acollida a la ciutadania nouvinguda, i s’ofereix el Servei d’assessorament  i tràmit dels informes d’estrangeria.

La guia conté la carta de benvinguda de l’Alcalde i del Regidor d’Acció Social, introducció geogràfica i històrica del municipi, serveis i entitats, festes i tradicions, transport públic i telèfons d’interès, plànol de Salou. També ofereix un resum dels drets i deures que tenen tots els ciutadans i ciutadanes, amb l'objectiu de contribuir a la inclusió de les persones que s'empadronin al municipi de Salou. Aquest material és flexible i obert als canvis que es creguin oportuns segons la realitat del municipi, per tal que la informació sigui idònia i veraç. La primera edició data del 2006; des d’aleshores s’ha anat actualitzant.

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

LLIBRET_BENVINGUT01.jpg

Document Actions