Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou actualitzarà el sistema de reg i replantarà els lledoners al tram del Pla de Maset, comprès entre la rotonda del carrer del Fonoll i la rotonda del Camí del Racó

dissabte 07 gener 2023

L'Ajuntament de Salou actualitzarà el sistema de reg i replantarà els lledoners (Celtis australis) al tram del Pla de Maset comprés entre la rotonda del carrer del Fonoll i la rotonda del Camí del Racó, atès que, actualment, alguns arbres han mort o s'han talat, pel seu estat. Cal recordar que, tant l'espai de vianants com el d'aparcament de vehicles, compten amb aquest arbrat, de punta a punta.

L'objectiu d'aquesta actuació és garantir unes bones condicions per al seu desenvolupament, a partir de la millora del sòl on creixeran i del sistema de reg existent.

Es col·locarà un collarí per a cada lledoner (també per als existents), d’on sortirà una anella que envoltarà el tronc, i que tindrà, com a mínim, tres punt de degoteig. Així mateix, s’instal·larà una arqueta nova on es conservarà la línia de reg de les rotondes, i des d’on sortiran dos sectors més, un per a cada costat del vial, que regaran l'arbrat.

A més, el nou sistema de reg també inclourà els programadors preparats per ser operats a través de telegestió, de manera que permetrà l’estalvi d’aigua, ja que s’adaptarà el reg a les condicions particulars de cada època i dia concrets, i, alhora, implicarà un estalvi de temps per a les persones controladores del servei. Aquest sistema serà compatible amb la resta d'àrees telegestionades previstes al municipi.

L'alcalde Pere Granados ha assenyalat que “des de l'Ajuntament, treballem per mantenir la jardineria en estat òptim, i, per aquest motiu, realitzem actuacions a tot el municipi, per tal de millorar la vegetació existent”. També ha explicat que aquesta actuació "se suma al conjunt d'iniciatives previstes per l'Ajuntament de Salou en la línia d'optimització de recursos, a través de la implantació de les noves tecnologies, per tal d'esdevenir un municipi turístic intel·ligent i sostenible". 

Per la seva banda, el regidor de Manteniment, Reparacions i Adequacions, Pedro Madrona, ha explicat que “actuarem, en primer lloc, en aquest tram, però tenim previst realitzar la millora del reg i replantació de lledoners en tot el Pla de Maset”.

Actualment, s'ha finalitzat el període de licitació i, en breu, s'adjudicarà. El pressupost és de 33.933,14 euros. El termini d'execució serà de dos mesos.

Document Actions