Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou acull, aquest divendres, la presentació del poemari ‘De Salou feren vela’, d’Enrique Gracia Bondía

dimecres 02 novembre 2022

Aquest acte estava previst pel passat 23 de setembre, però es va ajornar a causa de la pluja. Finalment, tindrà lloc aquest divendres, 4 de novembre, a les 19.30 h, a la sala Costa Daurada del Centre Cívic de Salou (c. Advocat Gallego, 2)

Es tracta d'una obra publicada gràcies a la subvenció de la regidoria de Serveis Culturals i Relacions Ciutadanes de l’Ajuntament de Salou. Conté les il·lustracions, a l’interior i a les cobertes, de Josep Mateu Profitós, realitzades amb la tècnica de l’aquarel·la, que estaran exposades fins l'11 de novembre al passadís del TAS

 

El poemari titulat “De Salou feren vela”, de l’autor Enrique Gracia Bondía, es presentarà aquest divendres, 4 de novembre, a la sala Costa Daurada del Centre Cívic, a les 19.30 h. Cal recordar que aquest acte estava programat pel passat 23 de setembre, però es va haver d’ajornar a causa de la pluja.

L’obra compta amb il·lustracions de Josep Mateu Profitós, unes aquarel·les originals que quedaran exposades al passadís del Teatre Auditori de Salou (TAS), des del mateix divendres, i es podran veure fins l'11 de novembre.

El llibre és un recull poètic que descriu aspectes de Salou, amb una mirada intimista, a través dels ulls d’un poeta; un artista de la paraula escrita que submergeix el lector en imatges quotidianes de Salou d’una forma molt original, creativa i suggerent. Al costat de cada poema, un dibuix descriptiu del mateix fa que el text es converteixi, pràcticament, en l’escena d’una pel·lícula rodada al litoral mediterrani, com a teló de fons.

L’autor Enrique Gracia Bondía va néixer a Saragossa, el 1954. El seu vincle amb Salou ve de fa molts anys. Ha estat catedràtic de Geografia i Història a instituts d’educació secundària a Catalunya, Canàries, Aragó; i a la Secció Espanyola del Liceo Scientífico Pitagora de Selargius (Cerdenya, Itàlia).

Ha escrit relats, articles periodístics i ha traduït llibres, però, sens dubte, on l’autor destaca és amb els poemaris. “De Salou feren vela” és el quart llibre d’aquest gènere que publica.

Per la seva banda, el balaguerí Josep Mateu és llicenciat en Belles Arts en l’especialitat d’escultura. Dins de la seva trajectòria cal destacar la participació en exposicions col·lectives i també ha treballat en una anterior ocasió amb l’autor Enrique Gracia, realitzant les il·lustracions del poemari “Lugares de interés”.  

Al llibre, l'artista Mateu busca "el reflex plàstic, amb colors i línies, de les sensacions inspirades per la lectura dels poemes".

Document Actions