Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou acull demà dijous una jornada de treball sobre els espais blaus i el turisme de benestar

dimecres 30 març 2022

És una iniciativa organitzada, conjuntament, entre la Diputació de Tarragona, la Universitat Rovira i Virgili (URV), l’Ajuntament de Salou, el Patronat Municipal de Turisme de Salou i l'Oficina d'Innovació

L’objectiu és posar en valor els beneficis que aporten a la salut els espais blaus, aquells que són a l’aire lliure, naturals o artificials, que comptem amb aigua de manera prominent i que siguin accessibles per a les persones, de manera pròxima o virtual

Tindrà lloc al Club Nàutic i comptarà amb una benvinguda institucional a càrrec de l’alcalde de Salou, Pere Granados; i també hi serà Marta Nel·lo, coordinadora del projecte i del Grup d'Anàlisi Territorial i Estudis Turístics (GRATET) del Departament de Geografia de la Universitat Rovira i Virgili

 

La jornada amb el títol “Blue Spaces & Well-being Tourism”, Espais blaus i turisme de benestar, tindrà lloc demà dijous al Club Nàutic de Salou

Es tracta d’una iniciativa organitzada, conjuntament, entre la Diputació de Tarragona, la URV, l’Ajuntament de Salou, el Patronat Municipal de Turisme de Salou i l'Oficina d'Innovació.

L’objectiu és posar en valor els beneficis que aporten a la salut els espais blaus, és a dir, aquells que trobem a l’aire lliure, ja siguin naturals o artificials, que  compten amb aigua de manera prominent i que siguin accessibles pels humans de manera pròxima o virtual, podent veure, escoltar o sentir d’una altra forma l’aigua.

El programa s’iniciarà a les 9.15 h, amb una benvinguda institucional a càrrec de l’alcalde de Salou, Pere Granados. A continuació, parlarà Marta Nel·lo, coordinadora del projecte i del Grup d'Anàlisi Territorial i Estudis Turístics (GRATET) del Departament de Geografia de la Universitat Rovira i Virgili, que ha dut a terme la coordinació del projecte “Blue spaces and coastal well-being; una font de salut, benestar i equilibri pel territori”.

Dins de la primera sessió, a les 9.45 h tindrà lloc la conferència “Building well-being and blue spaces in local tourism economies”, amb la Dra. Catherine Kelly, Senior Lecturer in Tourism Management, University of Brighton - UK National Blue Spaces Forum.

A continuació, seguirà la conferència “Actividades marítimas recreativas, salud y sostenibilidad”, amb el Dr. Josep Lloret, director de la Càtedra Oceans i Salut Humana, de la Universitat de Girona.

Després d’un “Blue Break”, es reprendrà la sessió, a les 11.30 h, amb la conferència “Tourism and skateholders well-being in Algarve”, a càrrec de la Dra. Margarida Santos, del Research Centre for Tourism, Sutainability and Well-being (CinTurs), de la Universidade do Algarve.

La següent presentació serà dels resultats del projecte “Blue spaces and coastal well-being: una font de salut, benestar i equilibri pel territori”, de la Dra. Marta Nel·lo i Alba Font. La coordinació del projecte ha anat a càrrec del GRATET, del Departament de Geografia de la Universitat Rovira i Virgili. 

Tot seguit, es durà a terme la presentació del Pla d’Accions Turístic de Salou: benestar i natura, a càrrec de Marc Espasa, director dels Serveis Turístics Municipals de Salou. 

I a les 13 h serà el moment per tastar "Blue Experiences", un tastet d’experiències blaves a la platja de Llevant.

Finalment, a les 15.30 h, i fins a les 17 h, es realitzarà una taula de treball Blue Spaces Salou, a nivell intern. 

Viure a prop de la costa o passar temps a les platges contribueix a un millor estat de salut mental i benestar, amb menys problemes emocionals, menor risc de depressió i millor comportament psicosocial. Viure a prop i/o utilitzar els espais blaus augmenta les probabilitats de realitzar activitat física, tenir un estil de vida menys sedentari i augmentar els beneficis per a la salut.

La jornada es pot seguir en directe, per streaming, a través d'aquest enllaç: https://www.youtube.com/watch?v=PcAh2kxKWV8

Document Actions