Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou acull el primer curs d’autocompostatge natural

Unes 40 persones participaran d’aquest primer curs d’autocompostatge a casa

dimarts 20 abril 2010

Dins de les diverses actuacions previstes dins el pla de desplegament de la recollida de la fracció orgànica dels residus municipals (PDFORM) per al municipi de Salou, la Regidoria de Medi Ambient ha adreçat una iniciativa a la ciutadania on es preveu la difusió i foment dels processos d’autocompostatge, a partir dels quals, el propi ciutadà pot ser capaç de gestionar correctament les diferents deixalles orgàniques generades a les llars procedents de les restes de menjar i la cuina, així com també aquelles restes vegetals procedents dels jardins i terrasses de la llar. D’aquesta manera el curs està especialment pensat per aquelles cases que disposen d’espai suficient per a tenir instal·lat el compostador, i que a la vegada disposen de restes vegetals procedents de jardins i terrasses necessàries per completar amb èxit el procés d’autocompostatge.

Així doncs, des de la Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Salou, amb el suport de  l’Agència de Residus de Catalunya (ARC), s’ha organitzat un Curs d’Autocompostatge que consta de tres sessions de dues hores i que es previst de realitzar els propers dies 20, 22 i 27 d’abril, de 18:00 a 20:00h, a les instal·lacions del Parc Botànic de Salou. La inscripció i assistència al curs és totalment gratuït, i amb aquest es dóna la possibilitat d’aconseguir un compostador pel mòdic preu de 50€, import que serà retornat un cop fet el seguiment on s’avaluarà el bon funcionament. El curs ja està tancat donat l’alt número d’inscrits. No obstant, l’Ajuntament es plantejarà fer-ne un altre en funció del nombre de persones que quedin en llista d’espera.

La convocatòria del curs ha tingut molt bona acceptació per part de la ciutadania, ja que a dia d’avui, el curs compta amb un total de 34 persones inscrites a títol individual. A més d’aquests, es previst que assisteixin al curs una desena de professors i conserges d’alguns centres escolars que han mostrat el seu interès vers aquesta iniciativa com ara l’Escola Elisabeth, el CEIP Vora Mar o l’IES Marta Mata.

Segons la regidora, Montserrat Porter, “per tal de donar exemple i incentivar aquesta tipus d’actuacions, des de l’Ajuntament també s’ha previst la instal·lació i entrada en funcionament de diversos compostadors en espais públics municipals on existeixen grans espais ajardinats com ara el Parc Botànic, la Masia Catalana, la Torre Vella, la Vil·la Romana de Barenys, entre d’altres”.

Document Actions