Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou acull la celebració d'una trobada de l'ONCE i es converteix en 'la ciutat de la il·lusió', l'acollida i la convivència

dimarts 26 abril 2022

Avui dimarts, el popular Cupó mostra una imatge de Salou amb una vista de la ciutat integrada dins de la natura, del qual se n’han editat 5,5 milions

L’alcalde ha rebut aquest matí una imatge emmarcada del cupó, de mans del president del Grup social Once, Miguel Carballeda, i d’Alberto Durán, vicepresident del Consejo General de l’ONCE

Pere Granados afirma que 'la nostra ciutat està treballant per convertir-se en referent del turisme inclusiu, tot impulsant el municipi cap a la sostenibilitat i l'accessibilitat universal'

 

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha rebut aquest matí de mans del president del Grup Social Once, Miguel Carballeda, i d’Alberto Durán, vicepresident del Consejo General de l’ONCE, una imatge emmarcada del Cupó que l’organització dedica avui dimarts, dia 26 d’abril, a Salou. Així, 5,5 milions de bitllets difonen la imatge de la capital del turisme de la Costa Daurada per tot el territori.

L’esdeveniment s’ha dut a terme al Centre de Convencions de PortAventura, que ha reunit unes 2.000 persones amb discapacitat visual i altres tipus, amb els seus familiars, acompanyants i gossos pigall, ensinistrats per guiar persones cegues o amb deficiència visual greu.

L’alcalde Pere Granados ha dirigit unes paraules a l’auditori i ha expressat el seu agraïment per l’edició del cupó de l’ONCE amb la imatge de Salou, que correspon a una vista des de la punta del Po-Roig, cap a ponent, amb la punteta Roja i després, la platja de Capellans. També ha agraït la celebració de les jornades a Salou.

Referent a la fotografia, cal dir que aquesta es podrà veure avui des de qualsevol racó de tota Espanya. L’alcalde, en la seva salutació, ha parlat de la integració de l’espai urbà amb la natura i de la sortida del Rei Jaume I des del  port natural de Salou cap a la conquesta de Mallorca, entre altres aspectes històrics i atractius turístics del territori.

En declaracions a la premsa, ha dit que “avui tenim a Salou unes jornades de convivència en les què l’ONCE ha convertit la nostra ciutat en la ciutat de la il·lusió”.

Granados ha afirmat que “Salou està molt ben preparat per acollir un turisme inclusiu” i ha afegit que “fa temps que treballem aquest aspecte i el treballarem molt més perquè qualsevol persona que tingui alguna discapacitat pugui fer les vacances en un magnífic municipi com és el nostre”.

Per la seva banda, Enric Botí, delegat territorial de l’ONCE a Catalunya, també en una atenció als mitjans, ha dit que “avui és un dia molt important amb aquestes jornades, on hem trobat una rebuda molt important amb la gent de Salou, una ciutat que està fent un viatge amb passes importants cap a l’accessibilitat i la igualtat d’oportunitats, treballant cada dia per ser un municipi inclusiu”. “Aquí som moltes persones cegues i amb altres discapacitats i estem gaudint dels drets de ciutadania”, ha assenyalat. També ha dit que “Salou està demostrant que es pot combinar l’activitat del dia a dia d’una ciutat o el turisme i fer que tot això sigui inclusiu, que tingui igualtat d’oportunitats”.

A Catalunya les jornades s’han organitzat quatre vegades i Salou ha estat bressol tres cops, perquè “és una ciutat gran, que ens acull molt bé, que té moltes possibilitats i que ofereix molts serveis per a les persones”.

Galeria d'imatges

P1380393.JPG
P1380427.JPG
P1380478.JPG
P1380509.JPG
PÚBLIC ONCE.jpeg

Document Actions