Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou acull la primera trobada de Federacions de dones del Tarragonès

Prop de 400 dones omplen el TAS en una ‘trobada intercultural’

dimarts 13 abril 2010

L'alcalde de Salou, Pere Granados, juntament amb el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, i el president del Consell Comarcal del Tarragonès, Eudald Roca, han estat els encarregats de donar la benvinguda a les prop de 400 dones de les federacions de l’Alt i el Baix Camp, del Tarragonès i de Tarragona capital que s’han aplegat avui a Salou.  La presidenta de la Federació, Carme Càrdenas, ha volgut fer referència en la seva intervenció “al compromís amb la societat que representa estar dins d’una associació”, ha dit. “La finalitat és fer participar a la dona dins la societat per fer visibles les nostres inquietuds”. Per la seva part, l’alcalde de Salou, Pere Granados, ha assenyalat que en les jornades s’obre “un debat interessant i necessari sobre els vostres reptes i la vostra participació i aportació com a dones, en tots aquells àmbits i camps que afecten i preocupen no sols la vida de les persones del nostre entorn més immediat sinó davant els problemes i fites pendents de la societat i el seu futur”.  L’alcalde també ha donat suport a la pluralitat entesa com  a una forma “més justa d’entendre i desenvolupar les relacions humanes i els seus drets, tot necessitant d’una implicació i participació d’aquells col·lectius que representen la dona i els seus interessos”.
Però en el torn de benvinguda a les dones, també s’han formulat sentències que fan pensar que la relació de les dones dins del món estan canviant. El president del Consell Comarcal del Tarragonès, Eudald Roca, ha parlat de les xifres que el darrer Observatori de la Dona han constatat respecte de la presència de les dones en diferents sectors; així  ha explicat com el 65% de les estudiants universitàries són de sexe femení.
Finalment, el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, ha estat l’encarregat de cloure les jornades inaugurals assegurant que “la societat cada cop té més sentiment i sensibilitat de dona ja que als centres de salut atenen majoritàriament dones; així com als centres d’ensenyament; a l’administració o a la judicatura i, cada cop més al món de les finances”. El president de la Diputació ha conclós que “caminem amb pas ferm cap a una societat on la dona hi té cada cop un paper més rellevant”.
Les jornades continuen al llarg de la tarda d’avui amb diverses activitats lúdiques i culturals.

Document Actions