Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou acull les VI Jornades Tècniques sobre Interaccions Terapèutiques i Educatives amb animals

En les diferents xerrades que tindran lloc s’exposaran els beneficis que suposen l’aplicació d’aquestes teràpies en els col•lectius vulnerables de la societat

divendres 17 maig 2013

Prop d’una setantena de professionals es donen cita al llarg del dia d’avui i demà en les VI Jornades  Tècniques sobre Interaccions Terapèutiques i Educatives amb animals organitzades per Carelia, responsable del projecte ‘Tan Amigos’ i l’Associació Provincial de Paràlisi Cerebral de Tarragona (APPC) i que compten amb el suport de la regidoria de Salut Pública i Qualitat Ambiental.

Ramon Pasqual, regidor de Salut Pública, ha donat la benvinguda als assistents i ha  mostrat la seva satisfacció perquè de nou sigui Salou qui acolli aquestes jornades. Pascual ha destacat “la importància d’estar del costat de les persones que més ho necessiten” i de donar suport a “aquelles iniciatives que busquin una millora en les seves vides”. Per tot plegat, Pascual els ha donat les gràcies per l’esforç i la seva tasca del dia a dia.  A la inauguració de les jornades que duraran un parell de dies també hi ha estat presents el president d’ASPACE, la Asociación de Paralíticos Cerebrales de España, Jaume Marí Pàmies, el director del Servei Regional al Camp de Tarragona de l’Agència de Salut Pública, Jesús Lomo –Ossorio, el Director General de Bayer en Espanya i Portugal i Alexia Facó Directora del Projecte ‘Tan Amigos’ de la Fundació Carelia.

Per sisé any consecutiu, aquestes jornades obren un espai per  promoure el debat i l’intercanvi d’experiències al voltant de les teràpies assistides amb animals per part de professionals i persones vinculades en els àmbits de la salut, de l’educació i social.

En les diferents comunicacions de les jornades s’exposaran els beneficis que suposen l’aplicació d’aquestes teràpies en els col•lectius més vulnerables de la nostra societat.
Experts de dins i fora de Catalunya ens parlaran de diferents temàtiques en relació a les Interaccions Terapèutiques com ara: geriatria, TDA-H, autisme, síndrome X-fràgil, paràlisi cerebral infantil, Asperger, trastorns psiquiàtrics, risc social, entre d’altres. Aquestes aportacions es complementaran amb una taula rodona amb participació de famílies, escoles i  Administració i amb sessions pràctiques on es podrà observar   “in situ” com treballen els gossos de  teràpia i de assistència.  

Galeria d'imatges

premsa.JPG
premsa.JPG

Document Actions