Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou acull més de 350 agents immobiliaris a la segona Jornada Immoscòpia

L’acte, inaugurat per l’alcalde de Salou, ha abordat els reptes dels sector immobiliari i les oportunitats que s’obren gràcies al turisme

divendres 07 juny 2013

El Teatre Auditori de Salou ha acollit avui la Segona Jornada Immoscòpia promoguda pel Col.legi i Associació d’Agents de la Propietat Immobiliària de Catalunya sota el títol de Segona residència vs turisme: reptes del sector immobiliari. Aquesta jornada ha permès  als més de 350 assistents debatre sobre les oportunitats i dificultats que es presenten actualment als agents immobiliaris. L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha sigut l’encarregat de donar  la benvinguda als assistents acompanyat del President del Consell de Col.legis d’Agents de la Propietat Immobiliària, Joan Ollé i el Subdirector General d’Ordenació Turística, Joan Domènec Abad i Esteve.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha felicitat als participants per celebrar aquesta trobada que “vol posar damunt la taula no només un diagnòstic de tots conegut, sinó solucions a aquesta aturada del producte immobiliari en residència turística, que passa per donar un vot de confiança en els mercats estrangers, aprofitant l’atractiu i la gran projecció que ens ofereixen grans projectes de futur com BCN World”. El batlle ha destacat que l’actual escenari “ens brinda noves oportunitats, noves expectatives i nous horitzons de negoci que caldrà estudiar de forma sectorial i amb profunditat, i per altra establir estratègies de com vendre productes immobiliaris a potencials compradors estrangers d’economies emergents, com la russa per posar un exemple, que faria fidelitzar nous clients i ajudaria indubtablement a desestacionalitzar la temporada, en benefici de tot el sector dels serveis”.

Per la seva part, el  President del Consell de Col.legis d’Agents de la Propietat Immobiliària, Joan Ollé ha destacat en la jornada inaugural que "a diari recordem el passat, vivim al dia i ens enfrontem al futur. Amb la jornada d'avui busquem la manera de repensar nous escenaris per prendre les decisions adequades i innovar". Ollé ha plantejat que  "la pregunta a la que intentarem respondre és què hem de fer amb els milers d'habitatges buits?"

D'altra banda, el sotsdirector d'ordenació turística, Joan Domènech, ha explicat que bé pròximament "desenvoluparem una categorització dels habitatges i de cara al 2014 tindrem implementat un nou model que definirà de cara als demandants del parc d'habitatges d'allotjament turístic '.

Espai de reflexió sobre el sector immobiliari

La jornada ha acollit nombroses conferències sobre  ‘Immobiliària de segona residència i turisme: un mercat globalitzat’; ‘La inversió estrangera immobiliària a Catalunya’ o ‘Dinamització del sector immobiliari turístic a Catalunya’, entre d’altres. En aquestes conferències, han participat nombrosos especialistes en matèria urbanística i jurídica.

La Jornada Immoscòpia va néixer el 2012 de l’esperit iniciat amb la revista Immoscòpia, la publicació trimestral d’API Col•legis i Associació d’Agents Immobiliaris (que representa a la majoria d’agents immobiliaris de Catalunya: uns 2.000 establiments i més de 5.000 professionals), i es va convertir en una de les  cites immobiliàries de més èxit de l’any.  El seu objectiu era esdevenir un espai de reflexió sobre el sector immobiliari. Un àmbit obert a tots els actors, amb la voluntat d’observar el mercat immobiliari amb ànim crític, l’essència dels problemes, per la qual cosa es va comptar amb les ponències de més de vint experts de diferents àrees.

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

premsa.JPG
premsa.JPG

Document Actions