Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou amplia el termini per intervenir al procés participatiu d’elaboració de l’ordenança dels Habitatges d’Ús Turístic (HUT), fins al 6 d’agost

dilluns 01 agost 2022

S'hi pot prendre part, a través de dues enquestes: una per als ciutadans i ciutadanes, en general, en aquest enllaç (FES CLIC AQUÍ). I un altra per als professionals del sector dels allotjaments turístics, en aquest altre enllaç (FES CLIC AQUÍ)

 

L'Ajuntament de Salou amplia, fins al proper 6 d’agost, el termini per prendre part en el procés participatiu d’elaboració de l’ordenança reguladora dels Habitatges d’Ús Turístic (HUT), la qual recollirà les recomanacions generals, així com un llistat de bones pràctiques sobre com abordar les problemàtiques detectades, basant-se en els principis de sostenibilitat turística i la promoció del turisme de qualitat.

L'ordenança regularà aquest exercici, protegirà els drets dels veïns i les veïnes; i tipificarà les conductes derivades de la utilització de dits habitatges.

Cal recordar que l’Ajuntament de Salou va encarregar, l’any 2019, a la Universitat Rovira i Virgili (URV) un estudi/diagnosi sobre la realitat dels habitatges d’ús turístic a Salou i les seves possibles afectacions a l'estructura urbana. En aquell estudi es determinava que seria positiu tenir una normativa urbanística municipal que regulés aquest tipus d'activitats.

La Càtedra UNESCO d'Habitatge de la URV és l'encarregada de donar suport a la redacció de l'Ordenança Reguladora dels Habitatges d’Ús Turístic.

El procés participatiu es realitza a través de la plataforma de Participació Ciutadana https://participa.salou.cat/, on la població pot seguir les diferents fases del procés: informació; recollida d'opinions amb enquestes; propostes; sessió informativa i tallers participatius; deliberació i valoració de les propostes; i avaluació i retiment de comptes.

Fins al 6 d’agost, es troba obert el termini per respondre dues enquestes, una per a la ciutadania, en general; i una altra, per als professionals del sector dels allotjaments turístics.

Així mateix, a la plataforma de participació es poden fer aportacions per definir la futura Ordenança Reguladora dels Habitatges d’Ús Turístic.

Un cop finalitzada la recollida de les enquestes i de les propostes que, tant els professionals del sector, com la ciutadania en general, hagin realitzat, s'elaborarà l'esborrany de l’ordenança. A partir d'aquest moment, es duran a terme dos tallers participatius presencials: un, adreçat als professionals; i l'altre, a la població. L'objectiu d'aquestes sessions serà informar i deliberar al voltant de l'ordenança.

Properament, l’Ajuntament de Salou informarà sobre les dates dels esmentats tallers.

Document Actions