Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou amplia la mida dels escocells del carrer Tarragona, per poder plantar-hi grevíl·lees

dimarts 10 gener 2023

S’hi substituiran els til·lers existents, atès que aquests presenten problemes fitosanitaris, i, en canvi, les grevíl·lees s’adapten millor a les condicions particulars de l’entorn

 

L’Ajuntament de Salou ampliarà la mida dels escocells (clots practicats al peu d'un arbre o arbust per tal de recollir l'aigua de pluja o facilitar les regades) del carrer Tarragona, per tal de poder substituir els til·lers existents per grevíl·lees, també conegudes com a roure sedós (Grevillea robusta).

Actualment, els til·lers presenten problemes fitosanitaris, i, en canvi, les grevíl·lees s’adapten millor a les condicions particulars de l’entorn.

En aquest sentit, cal ampliar la mida dels escocells perquè és petita, i no permet plantar les grevíl·lees, atès que aquestes necessiten romandre subjectades amb una guia (tutor), durant els primers anys, per facilitar el seu creixement i desenvolupament, i, per tant, l’espai ocupat és major.

L’alcalde Pere Granados ha destacat “la voluntat de l’Ajuntament d'actuar  a les zones enjardinades i els arbres dels carrers del nostre municipi, per tal que presentin una bona imatge i salut i les espècies tinguin una correcta adaptació a l’entorn”.

Per la seva banda, el regidor de Manteniment, Reparacions i Adequacions, Pedro Madrona, ha manifestat que “aquesta actuació permetrà, també, millorar les condicions edàfiques en què es trobarà l’arbre nou, és a dir, la relació entre el sòl i la planta”.

Els treballs s’han adjudicat a l’empresa Covan Obres Públiques S.L., per un import de 21.667,34 euros, IVA inclòs. La durada de les obres serà de 2 mesos.

Galeria d'imatges

ESCOCELLS C. TARRAGONA.jpeg

Document Actions