Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou amplia la xarxa de recollida selectiva de roba usada

dilluns 15 desembre 2014

El número de contenidors passa de 12 a 17. Humana n’assumeix la gestió per al tractament i gestió del tèxtil usat.

Els veïns han donat 31 tones de roba usada de gener a octubre.

Els recursos obtinguts amb la gestió del tèxtil es destinen als programes de protecció del medi ambient, cooperació al desenvolupament i ajuda social d’Humana.

 

Salou amplia la xarxa de recollida selectiva de roba usada amb l’objectiu de facilitar la donació als veïns. El número de contenidors on hi poden dipositar la roba que ja no els serveix passa de 12 a 17. Recentment, l’Ajuntament de Salou va renovar la confiança en Humana per a continuar assumint la gestió de la roba i calçats usats al municipi.

L’Ajuntament i Humana Fundación Pueblo para Pueblo, organització no governamental per al desenvolupament (ONGD) que des de 1987 promou la protecció del medi ambient i duu a terme programes de cooperació a l’Àfrica, Amèrica Llatina i l’Àsia gràcies als recursos que obté de la gestió tèxtil procedent de la roba usada, van signar el passat mes de juny la renovació del conveni per a la recollida selectiva d'aquest residu. La Fundació assumeix aquesta gestió des de fa 13 anys (la col·laboració es va iniciar el 2001).

Amb l’ampliació de la xarxa de recollida de roba usada es potencia el reciclatge tèxtil que, alhora, contribueix a la protecció del medi ambient en reduir en part els residus generats pels ciutadans, atorgant una segona vida a una roba que d’una altra manera aniria a parar a l’abocador per a ser incinerat (cada kg de roba que es reutilitza i no és incinerat evita l’emissió de 3,169 kg de CO2). És un servei gratuït per al municipi i significa un estalvi important en les despeses de recollida i eliminació de residus urbans.

Els cinc contenidors nous estan instal·lats a:

  • c/ Farigola amb c/Farola
  • c/ Valls amb c/Penedès
  • c/ Tarragona amb Passeig 30 d’octubre
  • c/ València (biblioteca)
  • c/ Jaume Vicenç, 10-12

 

Humana ha recollit 31.304 kilograms de roba i calçats usats a Salou de gener a octubre d’enguany; al 2013 aquesta xifra va ascendir a 37.098 kilograms.

A Catalunya, Humana disposa de 1.333 contenidors per a la roba usada gràcies als acords de col·laboració establerts amb prop de 220 ajuntaments i 200 entitats i empreses privades; l’any passat s’hi van recollir 4.108 tones de tèxtil usat.

La classificació del tèxtil

Les peces dipositades als contenidors d'Humana tenen dues destinacions: una part s'envia a la planta de classificació que Humana té a l'Ametlla del Vallès (Vallès Oriental), i la resta es ven a empreses de reciclatge.

 

Les peces enviades a la planta es distribueixen de la següent manera:

 

  • Un 13% de la roba classificada es destina a botigues de segona mà d’Humana, en tenim 12 a Barcelona i una a L’Hospitalet de Llobregat.
  • Un 50% de les peces classificades s'envia a l’Àfrica per a ser venudes a preus baixos a comerciants locals amb la finalitat de satisfer la demanda d'aquests països, impulsar l'activitat econòmica local i generar recursos per al desenvolupament.
  • El 7% restant es destina a centres de tractament de residus: són peces que no es poden reutilitzar ni reciclar donat el seu estat.


Al voltant d'un 30% es troba en un estat que no permet la seva reutilització, així que es ven a empreses de reciclatge tèxtil.

Galeria d'imatges

humana.jpg
Contenedor.jpg

Document Actions