Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou aposta pel futur amb el desenvolupament de projectes de ciutat intel·ligent i administració electrònica SmartCATSud

dimarts 02 agost 2016

Els projectes de SmartCATSud es desenvoluparan en col·laboració entre els ajuntaments de Cambrils, Reus, Valls, Tortosa, Calafell, Tarragona i la diputació de Tarragona tot implantant les TIC

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de Salou ha aprovat el conveni de col·laboració entre els Ajuntaments de Salou, Cambrils, Reus, Valls, Tortosa, Calafell, Tarragona i la Diputació de Tarragona per al desenvolupament de SmartCATSud. Des de l’ajuntament salouenc i, amb l’objectiu de dinamitzar el municipi, s’ha decidit apostar per les noves tecnologies aplicades a diversos emplaçaments del municipi. Amb aquest objectiu s’està treballant en projectes de ciutat intel·ligent i en l’administració electrònica per tal de facilitar i agilitzar la vida al ciutadà. Així, ja s’han començat aplicar aquestes noves tecnologies a diferents departaments del consistori, a la Policia Local, a diferents carrers i places del municipi, entre d’altres.

Alguns d’aquests projectes que ja s’han instaurat a la capital de la Costa Daurada són la implantació de l’administració electrònica, la implantació de punts wifi gratuïts a diferents punts del municipi, l’aplicació de senyalització i semàfors led repartits pel municipi, la implantació de diverses boques d’aigua intel·ligents que regularan el caudal en funció de l’operari que la faci servir mitjançant una codificació, entre d’altres millores en les que ja s’està treballant.

El regidor de Serveis Generals, Qualitat i Noves Tecnologies, Jesús Barragán, ha assenyalat que “aprofitant els serveis ja existents s’ha procedit a una modernització dels mateixos i també s’ha actuat en d’altres indrets de Salou perquè els salouencs puguin gaudir d’aquests serveis, a més, de facilitar-los el seu dia a dia”. A més, Barragan ha afegit que “davant el repte de millorar la qualitat de vida dels ciutadans i afavorir la reactivació econòmica en l’actual context de crisi, l’administració local té la voluntat d’impulsar polítiques actives i projecte per a potenciar la sostenibilitat ambiental, social i econòmica del nostre municipi mitjançant la implantació de tecnologies de ciutats intel·ligents.”

Galeria d'imatges

SMART.jpg
P1260495.JPG

Document Actions