Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou aprova al plenari la declaració institucional de ciutat LGBTI - Friendly, com a garantia del respecte i la tolerància cap a la diversitat sexual i afectiva

dimecres 29 juny 2022

L’alcalde Pere Granados ha llegit la declaració institucional, aprovada, de forma conjunta, per  tots els grups polítics municipals 

 

El plenari de l’Ajuntament de Salou ha aprovat, avui dimecres, 29 de juny, en sessió ordinària, la declaració institucional de ciutat LGBTI - Friendly, per tal de garantir el respecte i la tolerància cap a la diversitat sexual i afectiva.

Dita declaració, presentada per part de tots els grups polítics municipals, SUMEM PER SALOU, PSC, ERC, C’s i PP, aprova els següents acords: fomentar que Salou garanteixi la igualtat, les llibertats i el respecte a la pluralitat d’expressions de gènere i a les diverses orientacions afectives i sexuals; impulsar polítiques d’igualtat de gènere i LGBTI, en l’àmbit municipal, com a garantia de la lliure expressió de la diversitat; la lluita quotidiana amb accions i amb programes preventius contra la LGBTIfòbia, sigui quin sigui el seu àmbit d’expressió, amb la perspectiva de “tolerància cero” i des dels diversos àmbits de les polítiques locals.

També, impulsar el treball conjunt, l’intercanvi d’experiències i projectes de treball entre els municipis LGBTI, en el marc de la Xarxa pública de SAIS LGBTI, afavorint l’intercanvi i els coneixements entre els governs locals; fomentar que les polítiques públiques incorporin, transversalment, la perspectiva de gènere i la diversitat LGBTI, en les seves fases i els diversos àmbits competencials, possibilitant la formació del personal de l’Ajuntament en la temàtica LGBTI.

El fet que Salou sigui una ciutat LGBTI – Friendly significa, així mateix, que està compromesa amb els drets del col·lectiu i és una ciutat més oberta, tolerant, respectuosa i inclusiva amb la diversitat, i impulsora de la igualtat d’oportunitats. Es promourà que la ciutadania, les entitats i la xarxa empresarial del municipi s’afegeixi a la campanya Salou ciutat LGBTI – Friendly, creant espais lliures de sexisme.

L’alcalde Pere Granados manifesta que “reivindiquem que Salou és una ciutat plural, acollidora i respectuosa amb totes les sensibilitats. Nosaltres som al costat del col·lectiu LGTBI+, per tal que cada vegada hi hagi una societat més justa, més tolerant i amb molta més convivència”.

Per la seva banda, el regidor de l’àrea de Benestar, Serveis Socials i Igualtat, David González, ha agraït la tasca realitzada des del SAI Salou, i des de totes les parts implicades, en l’elaboració del primer Pla de Polítiques LGBTI.

 

Altres punts

En el decurs del plenari d’avui també s’ha aprovat, per unanimitat, la moció d’Alcaldia, relativa al canvi de dos vocals substituts del Consell Rector del Patronat Municipal de Turisme de Salou.

Pel que fa a assumptes de Gestió del Territori, s’ha aprovat, provisionalment, la modificació puntual del POUM (MP-63), referent a la delimitació del Camí de Ronda, Clau 7C, àmbit de la Penya Tallada. Aquest punt s’ha aprovat de forma unànime.

També, s’ha ratificat el decret d’Alcaldia de compareixença davant la CTUCT per a la formulació d’al·legacions a l’aprovació inicial de la modificació del PDU de reordenació de l’àmbit Centre Recreatiu Turístic. S’ha aprovat amb els 18 vots a favor de SUMEM PER SALOU, PSC, ERC i C’s, i l’abstenció de PP.

Així mateix, s’ha aprovat, unànimement, de forma provisional, la modificació puntual del POUM, referent a l'increment d'edificabilitat del solar on s'ubica l'Escola Elisabeth, al número 1 del carrer Miquel Martí i Pol.

D’altra banda, pel que fa a assumptes de Serveis Generals, Noves Tecnologies i Seguretat Ciutadana, s’han aprovat les tarifes i el calendari de funcionament del servei públic d’aparcament de vehicles automòbils en el pàrquing soterrat de la plaça Corona d’Aragó, per a l’any 2022. Aquest punt s’ha aprovat amb els vots a favor de SUMEM PER SALOU i PSC; i les abstencions d’ERC, C’s i PP.

A més, s’ha aprovat, per unanimitat, la rectificació de l'Inventari General de Béns de l'Ajuntament de Salou per anotar-hi com a propietat seva el bé denominat "Font del Rei Ferran VII".

Per últim, s’ha aprovat, de forma unànime, l’acord adoptat per la Comissió Executiva del Fons Educatiu Ajuntament de Salou – Escola Elisabeth, pel qual s’acorda la proposta d’assignació definitiva del Fons Educatiu per a la convocatòria 2020.

Document Actions