Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou aprova definitivament el pressupost el qual destinarà 3,8 milions d’euros a inversions al municipi

dimecres 30 març 2016

També s’han posat a exposició del plenari fins a quatre mocions  

Salou ha aprovat aquest migdia definitivament el pressupost d’execució del 2016 així com també el primer expedient de modificació de crèdit que posa de relleu una economia sanejada a les arques municipals que, segons l’alcalde Pere Granados, presenta un endeutament del 26% i se situa com “un dels municipis menys endeutats del país”. El batlle ha felicitat l’equip dels serveis econòmics així com la tasca rigorosa i seriosa que s’ha dut a terme per part dels regidors i regidores que permetrà que es “creïn nous serveis en benefici de la ciutadania”.

Per la seva part, el regidor de Gestió Econòmica, Toni Brull, ha defensat davant el plenari els números de l’exercici del 2015 en els que s’assoleix un romanent líquid de tresoreria de 5.894.421 euros; dels quals 3,8 milions es destinaran a inversions per aquest 2016. En aquest sentit, el regidor de Gestió Econòmica ha detallat les principals partides d’inversió per aquest mandat per tal de millorar la ciutat;  entre les que es troba una partida de 700.000 euros per a la millora de les instal·lacions municipals de l’estadi del sector 03 amb la remodel·lació del camp de futbol d’entrenament que passaria a ser de gespa artificial; 850.000 euros per a la compra de la finca de cala Morisca, coneguda com Xalet de Pedrol Rius al Cap Salou i “que ha de convertir-se –segons Brull- en un lloc de referència integrat dins el camí de ronda i que podria esdevenir un centre d’interpretació mediambiental de la zona”.

Altres partides que preveu el pressupost d’inversions són la de 350.000 euros per a la construcció de la base nàutica a la platja de Ponent per donar suport als Jocs del Mediterrani del 2017; 150.000 euros en obres d’enginyeria i carrers per tal de millorar voreres; 150.000 euros per a millores en inversions a les platges (mòduls de wc públics, dutxes; 150.000 euros més per a possibles contingències o expropiacions pel camí de ronda, a més de 80.000 euros per a les obres d’enderroc dels habitatges afectats pel traçat final del barranc de Barenys i 70.000 euros més per a la millora d’alguns parcs i jardins. A més, amb una partida de 944.000 euros que resten com a reserva.

Aquest expedient de modificació de crèdit ha rebut el suport dels grups del govern, l’abstenció de Ciutadans i de Guanyem, i els vots contraris dels 4 regidors d’ERC i de PP.

Un altre dels punts que ha tirat endavant és l’aprovació definitiva del projecte d’obres ordinàries per a la construcció d’una estació de bombament d’aigües residuals a cala Llenguadets. Aquest projecte, que tindrà un termini d’execució de tres mesos, tindrà un cost de 246.109 euros.

També s’han aprovat les tarifes dels taxis de Salou per aquest 2016, les quals no sofreixen cap increment.

 

Apartat de mocions

Pel que fa a l’apartat de mocions se n’han debatut fins a quatre. La primera, presentada pel grup municipal del PP en defensa de les diputacions provincials i en contra de la seva desaparició ha estat rebutjada per tots els grups (CiU, C’s, PSC, ERC i Guanyem Salou); una segona moció, presentada pel   grup municipal de Ciutadans en favor de la conciliació de la vida laboral i familiar ha rebut el suport, a més del grup de C’s, del PP, ERC i Guanyem; per tant no ha prosperat. La tercera moció, presentada pel grup polític d’ERC demanant a l’Agència Catalana de l'Aigua que es faci responsable de l'execució de part del tractament dels barrancs de Barenys tampoc ha rebut el suport suficient. En aquest sentit, el regidor de Gestió de Territori, Marc Montagut, ha assenyalat que la mateixa és “extemporània” donat que ja s’està treballant conjuntament amb l’ACA pel desenvolupament del projecte un cop paralitzat el projecte per una sentència judicial. De fet, ha avançat que ben properament hi haurà una reunió a Barcelona per tal de veure els estudis alternatius de les noves traces sobre els quals es desenvoluparà tot el desenvolupament del pla parcial del sector 03.   

Finalment, ERC ha presentat una darrera moció pel rebuig a l'acord entre la Unió Europea i Turquia per fer front a la crisi dels refugiats que ha rebut el suport d’ERC, CiU, PSC, C’s i Guanyem Salou i només el vot contrari del PP.

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

pleajunt.jpg
P1250180.JPG

Document Actions