Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou aprova diversos acords per potenciar el Pla Educatiu d’Entorn

dimecres 30 agost 2023

Aquest migdia, s'ha dut a terme el plenari de Salou, durant el qual s'han aprovat diverses resolucions destinades a millorar l'entorn educatiu del municipi. Entre els punts destacats es troben els convenis de col·laboració signats entre la Conselleria d'Educació de la Generalitat i l'Ajuntament de Salou.

Els convenis aprovats tenen com a objectiu fonamental donar suport a les actuacions planificades dins del Pla Educatiu d'Entorn, amb una atenció especial al desenvolupament del projecte singular conegut com a "Aula Oberta Institut Marta Mata" que s'estendrà per als cursos 2023-24, 2026-2027. Així mateix, s'ha aprovat un important acord de cooperació entre el Consistori salouenc i el departament d'Educació del Govern català. Aquest acord tindrà un enfocament en la realització d'activitats complementàries específiques per a l'Educació Secundària Obligatòria, amb especial atenció als estudiants que enfronten dificultats educatives derivades de la dificultat d’adaptació al medi escolar.

La finalitat d'aquestes activitats serà oferir una atenció més personalitzada i adaptada a les necessitats específiques d'aquests estudiants. Les activitats seran dissenyades i programades per abordar qüestions d'adaptació escolar, comportament i absència escolar, amb el propòsit de garantir un millor ambient d'aprenentatge. Aquest enfocament es basa en les necessitats detectades al municipi i compta amb el suport i orientació de l'Equip d'Atenció Primària de Salou, així com d'altres professionals experts en el camp.

Els Plans Educatius d'Entorn, aprovats durant la sessió plenària, s'han concebut com a eines integratives i comunitàries per abordar els reptes educatius. Aquestes estratègies serveixen per coordinar i enriquir les diferents dimensions educatives en la vida dels joves i infants, connectant aprenentatges formals i no formals. A més, aquests plans tenen l'objectiu clar d'assegurar l'accés a l'educació per a tot l'alumnat, posant un èmfasi especial en aquells que són més vulnerables. Es considera l'educació no formal com un component clau per a la igualtat d'oportunitats i l'equitat.

En definitiva, aquest conjunt de mesures aspira a garantir l'èxit educatiu per a tots els estudiants, promoure la cohesió social mitjançant l'equitat, fomentar la convivència i enfortir l'ús de la llengua catalana. Aquest pla compta amb la col·laboració activa de les entitats educatives locals i es basa en un enfocament global i comunitari d'intervenció educativa que beneficiarà tots els estudiants de la zona escolar i de Salou.

Durant el transcurs de la sessió plenària municipal, també s'ha anunciat que el procediment per a la selecció del jutge de pau substitut del municipi havia quedat desert. A més, s'ha donat el vistiplau a l'obertura d'un expedient administratiu per a la contractació d'un sistema d'informació integral d'ingressos per a l'Ajuntament de Salou. Aquest expedient inclourà també l'adquisició, instal·lació i manteniment de l'aplicació informàtica associada.

En la mateixa línia, els regidors i regidores que conformen el plenari han expressat el seu suport a l'establiment del preu públic que regirà la realització de la master class de ciclisme indoor Salou 2023. Aquesta iniciativa, destinada a promoure l'activitat esportiva al municipi, ha rebut la seva aprovació mitjançant votació.

D'aquesta manera, la sessió plenària ha abordat diversos temes d'interès municipal, des de la selecció de càrrecs fins a qüestions relacionades amb la modernització de la infraestructura informàtica de l'Ajuntament i el suport a esdeveniments esportius locals.

D'altra banda, les tres mocions presentades pel grup municipal de Vox i PP no han obtingut suport. El PP instava el plenari a condemnar les declaracions que el conseller de Salut, Manel Balcells, va fer sobre el Hard Rock, les quals, en el seu moment, el delegat del Govern de la Generalitat va afirmar que havien estat realitzades a títol personal. La portaveu del Govern municipal, Julia Gómez, tot i reconèixer que les declaracions del governant van ser desafortunades, ja van ser aclarides per membres del Govern de la Generalitat. Per aquest motiu, considera que la moció presentada pel PP és "extemporània".

Les mocions defensades per Vox tampoc han reeixit. Una d'elles tractava la visibilitat i ubicació dels passos de vianants al municipi, mentre que l'altra feia referència a l'ocupació il·legal.

Document Actions