Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou aprova el conveni de finançament per a l'execució de les obres de desviament i canalització del barranc de Barenys

dijous 12 març 2015

Properament, l’alcalde de Salou, Pere Granados; el conseller d’Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, i el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, signaran el conveni, un cop la Generalitat l’hagi aprovat

 

La Junta de Govern Local ha aprovat, aquest dimarts, la proposta de conveni entre la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Salou, per a l’execució de les obres d’endegament del barranc de Barenys.

Un conveni que suposa un pas endavant en l’acord signat el 2013 entre l’Ajuntament i la Generalitat per al finançament i desenvolupament de diversos projectes d’inversió en infraestructures i serveis, entre els quals el del barranc es va marcar com prioritari.

L’objectiu de l’obra és eliminar la problemàtica endèmica d’inundacions que genera el barranc de Barenys en el seu tram final, amb una solució de desguàs que contempla un nou traçat de canalització amb sortida única i una nova secció que reculli el màxim cabdal possible.

Segons l’alcalde, Pere Granados, “aquest conveni constitueix l’eina necessària i fonamental per al finançament del projecte d’obres del nou endegament del barranc de Barenys; i demostra el compromís de l’administració autonòmica amb l’execució del projecte”.

Segons el conveni les obres del projecte tenen un pressupost de 16’2 milions d’euros, dels quals  12.008.999 euros  corresponen al projecte d’urbanització del nou endegament aprovat,  i 4.200.000 corresponen a l’expropiació dels béns i drets afectats del tram final del barranc, entre les vies del tren i el mar. Tant les expropiacions com les obres seran finançades i executades en la seva totalitat per la Generalitat de Catalunya, que s’encarregarà de licitar-les i adjudicar-les.

Les obres es preveu que es puguin executar en dues parts:  una primera part  entre el  límit de terme i el traçat del ferrocarril (en l’àmbit del Sector-3) ; i una segona part  entre el FFCC i el mar.

Per la seva part, l’Ajuntament tramitarà i aprovarà definitivament el projecte de reparcel·lació del Sector-03, per tal d’obtenir la titularitat pel que fa als terrenys afectats per les obres  del  nou endegament del barranc de Barenys, i els posarà a disposició de la Generalitat per l’execució de les obres esmentades.  

Segons el conveni, a la seva signatura el Departament d’Economia expedirà un certificat de la disponibilitat pressupostària de l’import a fer front per les expropiacions, de 4’2 milions d’euros, per tal que l’Ajuntament de Salou pugui procedir a l’inici de l’expedient d’expropiació. Aquest conveni té caràcter administratiu i serà vigent des de la seva formalització i fins a la finalització de les obres corresponents.  

Galeria d'imatges

barranc.jpg
sector_03_hotels_i_oficines.jpg

Document Actions