Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou aprova el Pla Local de Joventut 2012-2015

És el document que marcarà les línies a seguir en matèria de joventut a Salou els propers quatre anys

dimecres 29 agost 2012

El ple de l’Ajuntament de Salou ha aprovat avui tirar endavant el Pla Local de Joventut, una eina que marcarà les línies estratègiques a seguir en aspectes de joventut a Salou fins al 2015. Aquest pla, a més, supera en molts aspectes el que recollia l’anterior (2008-2011) precisament pels canvis en la situació econòmica general i molt especialment del jovent. Si abans el que demanaven els joves era ajuda en l’emancipació i les activitats d’oci, ara la principal preocupació és l’ocupació seguida de l’habitatge, la formació i, és clar, també el lleure.

El regidor de Joventut, Felip Ortiz,  ha assegurat que “el Pla vol ser una eina de referència per a la planificació i la gestió de les polítiques de joventut al municipi” i ha afegit que “les accions que es proposen pretenen fer que els joves puguin exercir els seus drets en igualtat de condicions mitjançant l’accés a l’educació, la cultura, la participació, el treball o l’habitatge però des de la seva implicació”. Actualment, hi ha més de 9.200 persones a Salou  incloses dins la franja d’edat del que es reconeix com a joves (entre 14 i 35 anys).

Precisament, el regidor de l’àrea destacava com un valor afegit l’increment del nombre d’associacions i de les propostes juvenils que hi ha hagut els darrers anys i també ha posat de relleu el grau d’implicació que assumeixen els joves en el teixit associatiu i municipal en general.  Un altre aspecte que es postula com a prioritari és la consolidació del sistema de voluntariat juvenil iniciat a finals de l’any passat i que està donant molt bons resultats fins al moment.

A l’hora de confeccionar el nou Pla Local i per tal de definir les línies que se seguiran ens propers anys s’han analitzat a tots els agents implicats en el món juvenil a Salou: els propis joves (estudiants, treballadors, aturats, etc.), pares, professors, polítics, entre d’altres, realitzant enquestes i entrevistes als instituts. Un treball que s’ha fet tant de forma presencial com on-line i que ha donat peu a una temporalització de les accions que s’aniran duent a terme en eixos ben diferenciats com la formació amb programació de cursos i emprenedoria; la orientació i el suport a l’ocupació; la participació activa i el voluntariat; la consolidació de les associacions juvenils i l’autogestió amb el suport de l’Ajuntament; a més d’un apartat d’oci i lleure i un altre d’emancipació.

Per tal de fer un seguiment del pla i del grau d’execució del mateix, des de Joventut, es durà a terme una avaluació continuada; una altra per programes i una tercera que es durà a terme com a memòria anual.

Galeria d'imatges

masia.JPG
masia.JPG

Document Actions