Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou aprova inicialment el document estratègic del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible

dimecres 24 febrer 2021

L’alcalde Pere Granados ha dit que tant aquest pla, com el Pla Estratègic de Turisme i el Programa Destinació Turística Intel·ligent (DTI) treballen la mobilitat i la sostenibilitat com a factors essencials

El regidor de Mobilitat, David González, ha agraït la labor de les àrees de Serveis Tècnics, Policia Local i Mobilitat i ha assenyalat que es tracta d’un document ‘viu i transversal’

El regidor de Gestió del Territori i Habitatge, Marc Montagut, ha assenyalat que 'el pla contribuirà a una major sostenibilitat i racionalitat de la mobilitat urbana, vertebrant un ús de l’espai públic més integrador respecte els desplaçaments, la circulació i els vianants'

 

El ple municipal de l’Ajuntament de Salou ha aprovat avui, inicialment, el document inicial estratègic del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible de Salou (PMUS), amb els vots favorables de l’Equip de Govern, SUMEM PER SALOU i PSC i també del grup d’ERC, que és a l’oposició. Per contra, el grup municipal de Ciutadans i el grup municipal del PP s’hi han abstingut .

Respecte a aquest tema, l’alcalde de Salou, Pere Granados, ha manifestat que “estem davant d’un pla estratègic de futur que defineix molt bé quin és el camí que ha de recórrer el nostre municipi”. Així mateix, Granados ha fet referència al Pla Estratègic de Turisme i al Programa de Destinació Turística Intel·ligent, en els què “la mobilitat i la sostenibilitat són essencials”. 

L’alcalde ha recordat que “Salou ja ve treballant en la millora de la mobilitat del seu municipi, guanyant espai a les rodes en favor de les persones, per tal de convertir l’espai urbà en un espai de convivència, integrador i, en definitiva, de millora de la qualitat de vida dels salouencs i salouenques i del gaudiment dels visitants”.

Finalment, Granados ha qualificat el pla com de "molt ambiciós" i que s'intentarà obtenir algun tipus de subvenció, a través dels PERTE dels fons europeus Next Generation per poder executar-lo, sense descartar els plantejaments que pugui fer el Govern de la Generalitat de Catalunya.

Per la seva banda, el regidor de Mobilitat, David González, ha explicat que “el pla és un document estratègic que ha de marcar les línies d’actuació en matèria de mobilitat en el seu sentit més ampli a Salou, pels propers anys”. González ha parlat, concretament, d’aparcament, carrils bici o millora de les connexions actuals.

Així mateix, ha recordat que al 2018 va iniciar-se la seva licitació i inici de les feines per part de l’empresa INTRA i al novembre de 2020 es va assolir el document finalitzat, després d’un ampli procés d’elaboració, i després dels estudis corresponents, els processos participatius i les conclusions. També ha dit que es tracta d’un document “viu i molt transversal”.

Per acabar, el regidor ha felicitat a l’àrea de Serveis Tècnics, Policia Local i Mobilitat per la feina que han dut a terme.

El regidor de Gestió del Territori i Habitatge, Marc Montagut, ha explicat que “el Pla de Mobilitat és un instrument de planificació i definició d’estratègies i propostes de futur que tenen l’objectiu d’implementar maneres de desplaçaments i de mobilitat més sostenibles, així com l’us de l’espai públic amb criteris d’integració i racionalitat, prioritzant el vianant  i garantint una millor qualitat de vida per a tots els que resideixen, treballen i visiten la ciutat”.

Segons ell, “el pla contribuirà a una major sostenibilitat i racionalitat de la mobilitat urbana vertebrant un ús de  l’espai públic respecte els desplaçaments i la circulació rodada i de vianants més integrador, més eficient i més ordenat, equilibrat i sostenible, on la ciutat sigui un espai compartit d’autèntica convivència i adaptat en elements de servei urbà a disposició de les persones”. En definitiva, “el que pretenem és prioritzar les persones, els vianants i organitzar la mobilitat en base a criteris de sostenibilitat, racionalitat i qualitat”, ha dit.

El segon punt ha estat relatiu a la resolució del recurs de reposició interposat pel concessionari Healthcare Activos Inmobiliarios 13, SLU contra l’acord del ple de 28 d’octubre de 2020, que l’autoritza a constituir hipoteca sobre el dret real de la concessió demanial de la residència per a la gent gran a l’Avinguda Pau Casals, i respecte les al·legacions que presenta en l’expedient sancionador que s’incoa en el mateix per haver constituït dita hipoteca amb anterioritat a l’obtenció d’aquesta obligatòria autorització de l’Ajuntament. El punt s’ha aprovat amb els vots a favor de l’Equip de Govern, SUMEM PER SALOU i PSC, mentre que ERC, Ciutadans i PP s’han abstingut.

Pel que fa al punt relatiu a l’aprovació inicial de l’ordenança de mercats de venda no sedentària, aquesta s’ha aprovat amb els vots a favor de l’Equip de Govern, format per SUMEM PER SALOU i PSC. Pel que fa a l’oposició, ERC també hi ha votat a favor; en total serien 11 vots favorables; mentre que Ciutadans (4) i PP s’han abstingut (1).

Cal dir que es tracta d’una ordenança que té per objecte regular la venda de mercaderies i les prestacions de serveis mitjançant estructures, parades desmuntables o vehicles botiga, que inclou els anomenats foodtruck d’expedició d’aliments cuinats o similar, al municipi de Salou, en espais o vies de titularitat pública.

Al ple també s’ha aprovat per unanimitat de tots els grups polítics, Govern i oposició, el conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Salou i l’Oficina Local de Creu Roja a Tarragona pel lliurament de targetes prepagament d’alimentació a famílies vulnerables i per la cessió d’espais municipals.

L’alcalde Granados, en aquest punt ha tingut unes paraules de reconeixement per la gran labor "transversal" que realitza Creu Roja, no només pel que fa a l'assistència a les persones i les famílies vulnerables, sinó també amb el tema del voluntariat amb gent jove i l'ajut amb les recomanacions sanitàries. Així mateix, Granados també ha valorat la implicació i labor solidària de Càritas i d'Eluzai, que amb el seu compromís social ajuden moltes persones en situació de vulnerabilitat.

 

 

 

Galeria d'imatges

plenari febrer.png

Document Actions