Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou aprova per majoria absoluta la moció de suport a la convocatòria de la consulta del 9N pel dret a decidir

dijous 25 setembre 2014

El ple ha estat convocat a instàncies de 12 regidors de les formacions de CiU, UTPS, UmdC, de 4 no adscrits i una altra regidora

 

Aquesta tarda s’ha debatut en sessió plenària extraordinària i urgent una moció de suport a la consulta del 9N a Salou per la qual els ajuntaments es comprometen a garantir la llibertat individual i el procés democràtic, facilitant tots els recursos i les eines necessàries per fer possible la celebració de la consulta de forma coordinada amb el departament competent del govern de la Generalitat de Catalunya. Així mateix fem una crida a la ciutadania a participar-hi de manera activa, cívica i pacífica. El ple, ha congregat més de 150 ciutadans, quedant la sala de plens petita per veure el debat i el resultat de la votació que s'ha allargat durant poc més de dues hores.

El ple, amb un únic punt dins l’ordre del dia, ha prosperat per majoria absoluta de 12 vots i gràcies al suport afirmatiu dels tres regidors de CiU (Benet Presas, Marc Montagut, Felip Ortiz); els dos d’UTPS (Ramon Pascual i Manel Macho-Quevedo); les dues regidores d’UMdC (Martina Fourrier i Núria Buira), dels quatre regidors no adscrits Zacarías Henar, Rosa Pasquina, Rosa Sanahuja i Aitor Arruego i de la regidora de FUPS Maria José Rodríguez; els mateixos (la regidora de FUPS s’hi ha sumat avui) que van posar ahir damunt la taula de l'alcalde la necessitat de dur a terme aquesta convocatòria amb caràcter urgent i extraordinari.

Amb aquesta moció –proposada a instàncies de l’Associació Catalana de Municipis (ACM) i de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) – es pretén “donar ple suport al president i al govern de la Generalitat, al Parlament de Catalunya i als partits polítics que donen suport a la convocatòria i a la materialització de la consulta del 9 de novembre dins el marc legal que és la Llei de consultes populars no referendàries i participació ciutadana, aprovada pel Parlament de Catalunya el 19 de setembre de 2014, ja que respon a la voluntat majoritària del poble català i dels seus representants”. Tots els partits i regidors no adscrits han fet la seva particular explicació de vot i posteriorment s'ha entrat en el torn de rèpliques.

La moció aprovada aquesta tarda també “mostra el suport a la convocatòria de la consulta del 9 de novembre de 2014, per decidir lliurement el futur de Catalunya dins l’exercici dels nostres drets democràtics i prendre el compromís de l’Ajuntament de Salou amb la realització de la mateixa, facilitant tots els recursos i les eines necessàries per fer-la possible, fent una crida a la participació”.

Els tres regidors del PP i la regidora no adscrita, Reyes Pino han votat en contra mentre que FUPS -el qual ha donat llibertat de vot entre els seus membres- ha votat abstenció per part de dos regidors i el mateix alcalde, Pere Granados. També s'ha abstingut el regidor de RDS Palo Otal i el representant socialista, Antoni Brull.

Galeria d'imatges

portada_ple.jpg
P1070075.JPG
P1070100.JPG
P1070070.JPG

Document Actions