Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou aprova una modificació del POUM per dignificar i donar un millor aprofitament als edificis

dimecres 30 juny 2021

L'alcalde Pere Granados ha explicat que aquesta modificació puntual del POUM és necessària per dignificar i millorar les edificacions de la ciutat que mostren un aspecte degradat i d'abandó de les seves plantes baixes

El regidor de Gestió del Territori i d'Habitatge, Marc Montagut, ha defensat la modificació puntual per solventar punts 'que són a la nostra normativa, que encallen les voluntats de moltes activitats, obres i construccions'

 
L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha afirmat avui al plenari municipal que l’aprovació provisional de la proposta de modificació puntual del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM), referent a diversos aspectes de les ordenances urbanístiques que precisen actualització "està més que justificada”. En aquest sentit, l’alcalde ha fet esment a la necessitat de dignificar les edificacions de la ciutat que mostren un aspecte degradat. 
 
Així, segons ell, cal tenir en compte “la morfologia de certs edificis de la ciutat, amb persianes abaixades des de fa molts anys, plenes de grafits; terrasses comunitàries brutes, on un ajuntament no pot actuar”. L’alcalde ha assegurat que “els veïns i veïnes de les comunitats de propietaris, una vegada arribin a l’acord, ho agrairan moltíssim”. També ha assenyalat que “a les noves construccions de Salou s’ha prescindit de locals comercials i s’ha afavorit l’habitatge en planta per evitar tenir més persianes abaixades en edificacions”. 
 
Per la seva banda, el regidor de Gestió del Territori i d’habitatge, Marc Montagut, respecte a aquest punt de l’ordre del dia del ple, ha manifestat que “ara és el moment de fer els canvis que ens han proposat els tècnics, sense haver d’esperar dos o tres anys per a la revisió del POUM”. Montagut ha fet referència “als punts que són a la nostra normativa, que encallen les voluntats de moltes activitats, obres i construccions”. En aquest sentit, “nosaltres hem recollit els punts i els hem posat a aprovació”, ha dit. També ha especificat que “no estem incrementant habitatges o locals comercials de més, sino que es tracta de canvis d’ús”, ha concretat. Aquest punt de l’ordre del dia s’ha aprovat amb els 11 vots a favor de SUMEM PER SALOU i PSC; els 8 vots en contra de C’s i ERC; i l’abstenció de PP.
 

Així mateix, el plenari d’avui ha aprovat, inicialment, els dos projectes d’obres ordinàries d’obra civil per a les actuacions de ‘Salou Smart Turístic’. Per una banda, el projecte per a les actuacions que requereixen permisos d’altres administracions, que té un pressupost base de licitació de 90.184,82 euros i un termini d’execució de 2 mesos. Aquestes obres afecten a les carreteres C-14 Autovia Salou – Reus i C-31b Autovia Salou - Tarragona, la titularitat de les quals correspon a la Generalitat de Catalunya; i a la TV-3146 Carretera de la Costa, la titularitat de la qual correspon a la Diputació de Tarragona.

Per l’altra, el projecte d’obra civil per a les actuacions que no requereixen permisos d’altres administracions, dividit el tres lots (obra civil, torres i màstils, i instal·lació elèctrica), que compta amb un pressupost de licitació de ‪441.882‬,47 euros, i un termini d’execució de dos mesos i mig.

Cal destacar que aquests dos projectes són necessaris per tal de dur a terme l’actuació global anomenada ‘SALOU SMART TURÍSTIC’, que s’emmarca dins del Plan Nacional de Territorios Inteligentes, subvencionat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).

Aquest punt de l’ordre del dia ha comptat amb els vots a favor dels grups municipals SUMEM PER SALOU, PSC, ERC i C’s; i l’abstenció de PP.

També s'ha aprovat l'inici de l'expedient i del tràmit de consulta prèvia previst a l'article 133 de la llei 39/2015, de l'Ordenança reguladora dels habitatges d'ús turístic. Aquest punt ha comptat amb els vots a favor de SUMEM PER SALOU, PSC, ERC i C’s, i l’abstenció de PP.

Pel que fa a assumptes d’Hisenda i Gestió Econòmica, el plenari ha aprovat la segona modificació de crèdit del pressupost per a l’any 2021. Cal destacar la modificació de crèdit per a les obres als carrers, que s’incrementa en ‪582.619‬,86 euros, destinat, especialment, per a la posada en marxa de sistemes tecnològics, en el marc del projecte de Red.es, 'Salou Smart Turístic'.

També, destacar 70.000 euros per a les polítiques d’acció social, en aquest cas, per a l’increment de demanda dels ajuts per cobrir els subministraments de la llar (aigua, llum i gas); l’increment, en 70.000 euros, per a la compra de dos vehicles per a la Policia Local, per millorar el servei que es presta a la ciutadania. A més, ‪150.000‬ euros, per a ajuts del lloguer i l’habitatge. Així mateix, l’augment en ‪100.000‬ euros per a la conservació i manteniment d’espais i vies públiques, per millorar la qualitat de la via, especialment, per als vianants; entre d’altres.

Aquest punt referent a la segona modificació de crèdit del pressupost de 2021 ha comptat amb els 11 vots favorables de SUMEM PER SALOU i PSC; i les 9 abstencions de C’s, ERC i PP.

El plenari salouenc també ha aprovat, per unanimitat, la sol·licitud de pròrroga de la qualificació de Salou com a municipi turístic, a efectes d’horaris comercials.

Per finalitzar, el grup municipal ERC-AM ha presentat una moció relativa a donar suport a l'amnistia. Dita moció ha obtingut els vots a favor d’ERC i dos de SUMEM PER SALOU; els vots en contra de PSC, C’s i PP; i 5 abstencions de SUMEM PER SALOU.

 

Galeria d'imatges

ALCALDE PLENARI.jpeg

Document Actions