Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou aprovarà per plenari l’ajustament de la normativa hotelera als paràmetres de la regulació sectorial de la Generalitat

S’adapten dos articles del POUM després de negociar amb l’Associació Hotelera per regular la reconversió de les pensions i per equiparar les superfícies de les habitacions dels hotels

dimarts 25 juny 2013

El ple de l’Ajuntament de demà dimecres aprovarà, entre d’altres punts, del text refós de la modificació puntual dels articles 354 i 40 del POUM en relació a la regulació dels establiments hotelers, després que les converses amb l’Associació Hotelera de Salou-Cambrils-La Pineda hagin donat els seus fruits i també un cop ateses les demandes de la Comissió Territorial d’Urbanisme de la Generalitat. En aquest sentit, com ha explicat l’alcalde, Pere Granados, en roda de premsa “eliminem els paràmetres més restrictius que tenia en aquests moments Salou respecte de la superfície de les habitacions i les ràtios per fixar-nos en la normativa sectorial hotelera de la Generalitat”.  Es dóna la circumstància que el POUM del municipi comptava amb unes exigències superiors en ràtios  a les de la resta de Catalunya i per tant s’acorda igualar la demanda de metres quadrats per habitació a les ràtios del parc hoteler del país.

L’altre punt referent a la normativa hotelera i que passa a modificació és una reconversió de  les pensions. Malgrat que a Salou només hi ha un total de nou establiments d’aquestes característiques l’Ajuntament donarà tràmit a aquesta petició permetent que les pensions que es vulguin reconvertir a hotels pugin fins a una categoria de dues estrelles ; tenint present però que a Salou el mínim que permet la normativa són tres estrelles. “Amb la nostra normativa no oferíem la possibilitat de transformació ni de millora però nosaltres estem interessats en oferir un millor servei al turisme i entenem que és una bona proposta”, ha argumentat Granados.

Al plenari de demà també passarà a aprovació un parell de mocions una que presenta el grup municipal de CiU en defensa de les "polítiques locals d’habitatge en règim de lloguer protegit", i  una altra que presenta el grup municipal del PSC en contra de l'avantprojecte de la llei orgànica per a la millora de la qualitat educativa (LOMCE).

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

2010-03_031_PARC_MUNICIPAL_60-773_28.JPG
2010-03_031_PARC_MUNICIPAL_60-773_28.JPG

Document Actions