Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou aprovarà un pressupost marcat per l'emergència social i la reactivació econòmica

dimarts 15 desembre 2020

Es redueix un 5,24% respecte a l’any anterior, la qual cosa equival a 2.587.500 euros

L’alcalde, Pere Granados, el regidor d’Hisenda i Gestió Econòmica, Yeray Moreno, i el regidor de Serveis Generals, Jesús Barragán, l’han presentat avui en roda de premsa i s’aprovarà al ple municipal ordinari de demà dimecres

Segons l'alcalde, 'és un pressupost marcat per la incidència econòmica provocada per la COVID-19’ i ‘dissenyat per fer front a l’emergència social i reactivar l’activitat turística del municipi, motor de la nostra principal economia’

El regidor d’Hisenda i Gestió Econòmica, Yeray Moreno, ha explicat que ‘l’Ajuntament ha hagut de reduir la dotació de diverses partides en percebre menys ingressos, com a conseqüència de la pandèmia'

Així mateix, el regidor de Serveis Generals, Jesús Barragán, adjunt a Hisenda, fruit del pacte de Govern, ha assegurat que ‘és un pressupost molt realista i confiem que, al llarg de tot l’any, puguem tenir alguns ingressos més per poder suplementar la reducció de dites partides’

 

L’Ajuntament de Salou aprovarà els pressupostos municipals de 2021 en el decurs de la sessió plenària que se celebrarà demà dimecres. Avui dimarts, l’alcalde de Salou, Pere Granados, i el regidor d’Hisenda i Gestió Econòmica, Yeray Moreno, acompanyats pel regidor de Serveis Generals, Jesús Barragán, adjunt a Hisenda, fruit del pacte de Govern, l’han presentat en roda de premsa, via telemàtica, als mitjans de comunicació. Dit pressupost serà de 46.762.500 euros, un 5,24% menys respecte a l’any anterior, la qual cosa equival a 2.587.500 euros menys. 

L’alcalde salouenc ha destacat que “és un pressupost enfocat a l’emergència social i econòmica” i que, fonamentalment, “en aquests moments de crisi sanitària per la pandèmia, allò que prioritzem és la reactivació de l’activitat turística del municipi, motor de la nostra principal economia; i enfortir les àrees que fan referència al benestar i a les necessitats bàsiques de les persones”. Granados ha matisat, tanmateix, que “el pressupost és un instrument dinàmic i al llarg de l’any anirà adaptant-se, d’acord amb l’evolució econòmica del nostre municipi i amb la nova realitat”.

Així mateix, ha dit que “el turisme pateix les conseqüències de la pandèmia vírica d’una manera profunda”, que ha comportat “una reducció dels ingressos i de les partides que es consideren no essencials”. Segons l’alcalde, “tenim dues emergències prioritàries, la social i l'econòmica, per la qual cosa l'Ajuntament n'incrementa l'aportació”.

Com a president del Patronat de Turisme de Salou, Pere Granados també ha parlat sobre l’aprovació que va tenir lloc ahir dilluns, en el sí del Consell Rector, del pressupost per a l’exercici de 2021, de 2.000.000 €. De cara al mes de gener de 2021, tanmateix, es preveu la incorporació d’un romanent de 286.000 €, amb la qual cosa el pressupost quedarà en 2.286.000 €. És a dir, l’aportació a turisme quedarà igual que al 2020.

L’alcalde de Salou ha fet referència als quatre milions d’inversions que hi ha previstes dins del pressupost de 2021, dient que “la majoria de la dotació va dedicada a la millora de la via pública, en concret, de carrers, tant pel que fa a voreres com a asfalt; així com a la millora dels equipaments, com és la climatització de la piscina municipal”.

Pel que fa al CRT, el pressupost és de 2.420.000 €, la qual cosa representa un 1,26% més respecte a 2020.

Per la seva part, el regidor d’Hisenda i Gestió Econòmica, Yeray Moreno, ha explicat que “referent a les ajudes socials, hi haurà un increment del 37%, la qual cosa representa 104.000 €. Aquestes es divideixen en atenció social i assistencial (+ 49.8%, subvencions per a subministraments i per a pobresa energètica); i en polítiques d’acció social (+ 22.2%, punts d’alimentació, subvencions per a entitats locals socials, menjador i transport escolar urgent, i despeses bàsiques per a famílies en risc d’exclusió)”.

La dotació en la neteja de carrers i places augmenta en 360.000 euros, la qual cosa significa un 15% més. També es destina un 11% més, uns 23.000€, en el servei de neteja de banys públics a la platja; i un 35% pel que fa al servei de salvament i socorrisme, que augmenta en 155.000€ més. 

Segons el regidor Yeray Moreno, “per tal de poder sustentar el nostre braç econòmic i social, l’Ajuntament ha hagut de fer un esforç i reduir la dotació de diverses partides, en percebre menys ingressos, com a conseqüència de la pandèmia”. Així, per exemple, es redueix un 80% l’aportació a festes (festa major d’hivern, etc.), que representen 400.000 € menys; un 15% menys a comunicació i premsa, amb 37.000€ menys; i un 27% menys a despeses diverses, que representarien 294.000€. L’aportació a ocupació quedaria igual que al 2020.

El regidor de Serveis Generals, Jesús Barragán, ha destacat “la gran dificultat que hem tingut per poder elaborar el pressupost, ja que, aquest any, previsiblement, hi haurà una reducció d’ingressos, i aquest fet provoca que s’hagin hagut de revisar totes les partides”. “Malgrat que algunes d’elles patiran un descens important, des de l’Equip de Govern volem donar la màxima possibilitat perquè les regidories puguin desenvolupar les seves polítiques”, ha assegurat; i ha afegit que “és un pressupost molt realista i confiem que, al llarg de tot l’any, puguem tenir alguns ingressos més per poder suplementar la reducció de dites partides”.

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

PRESSUPOSTOS 2021 2.jpg
PRESSUPOSTOS 2021 3.jpg
PRESSUPOSTOS 2021 4.jpg
PRESSUPOSTOS 2021 5.jpg
PRESSUPOSTOS 2021 6.JPG

Document Actions