Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou aprovarà un pressupost municipal de 57.568.466,44€ per a l’any 2023, reforçant la neteja, el manteniment de la ciutat i les inversions

dimarts 20 desembre 2022

Salou executarà, el 2023, una inversió propera als 15 milions d’euros; 9,8 MEUR, del pressupost municipal; i 4,7 MEUR dels Plans de Sostenibilitat Turística, dels Fons Next Generation

S’incrementa el pressupost en un 6,8%, sense pujar la pressió fiscal al contribuent

Amb el pressupost del Patronat Municipal de Turisme, de 2.233.000,00€ i el del CRT de 2.917.500,00€, el consolidat és de 59.511.966,44€

 

L’alcalde de Salou ha destacat avui en roda de premsa que “es consolida la normalització i millora de l’activitat econòmica post-Covid”. També ha recordat que “la temporada turística ha estat millor que la de 2019, amb un increment del nombre de visitants i de la despesa a la destinació en un 40% dels turistes que han visitat Salou”.

Pere Granados ha fet referència als diversos objectius del pressupost municipal, remarcant “la millora de la qualitat de vida dels salouencs i salouenques i la millora dels serveis que ofereix l’Ajuntament de Salou per a un bon manteniment i neteja de la ciutat”. En aquest sentit, ha explicat que hi haurà uns 3 MEUR que es dedicaran a l’adquisició de nova maquinària. Així mateix, ha destacat inversions en jardineria i ha fet referència a obres importants com són el Casal de la Dona, la Piscina Municipal i el nou Camp de Futbol.

També, pel que fa a inversions, l’alcalde ha explicat que a banda de les partides del pressupost de 2023, es tenen en compte 4.700.000€ dels 6 milions de la convocatòria extraordinària dels Fons Next Generation. Així, al mes d’octubre de 2023, s’iniciaran les obres de la segona fase de l’avinguda Carles Buïgas, entre altres. Dels fons europeus extraordinaris, 3 milions d’euros dels 4.700.000€ aniran destinats a la segona fase d’aquesta important artèria turística salouenca. També es construiran carrils bici, pàrquings dissuasius i s’implementarà la digitalització. Pel que fa al Patronat de Turisme, es reforça la inversió en promoció, ha assenyalat.

L'alcalde ha recordat que “durant els dos anys de pandèmia no s’han pogut dur a terme inversions perquè l’Ajuntament ha hagut de fer front a l’emergència social i a la reactivació de l’economia”.

Per la seva banda, el regidor d’Hisenda i Gestió Econòmica, Yeray Moreno, ha qualificat el pressupost de “social”, on “els ciutadans i ciutadanes en són els protagonistes”;  i ha destacat l’increment del capítol 1, pel que fa a personal i de seguretat, relatiu a la Policia Local, que tindrà 6 nous agents.

A més, s’incrementa en més de 700.000€ la partida de neteja de la ciutat; la partida de jardineria, en 200.000€. S’augmenta la dotació per a llars d’infants en un 90%, fet que beneficiarà moltes famílies de Salou. I augmentarà també, en un 20%, la partida per al transport escolar. Finalment, pugen les inversions per a esports, per al nou camp de futbol (1 MEUR) i la piscina municipals (2.150.000 MEUR).

Per a la millora d’equipaments es destinaran 600.000€; es cobrirà la pista de l’Escola Santa Maria del Mar (500.000€).

L’alcalde i el regidor econòmic han destacat el fet que ”fa tres anys que l’Ajuntament no puja impostos, malgrat la inflació”.

Cal recordar, també, que “en el transcurs de la present legislatura, l’Equip de Govern ha apostat fort per invertir en Ensenyament, Medi Ambient, Promoció Econòmica i Serveis Socials", un tema que ha tingut un increment del 30%, ha explicat Moreno.

Per la seva banda, el regidor de Serveis Generals, Noves Tecnologies i Platges: Concessions i Autoritzacions, Jesús Barragán, ha detallat diverses actuacions relacionades amb la cura del medi ambient, a través de la millora i optimització de l’energia, amb la instal·lació de llums led i el canvi del sistema de reg del Passeig Jaume I, entre altres actuacions.

Ha afegit que l'Ajuntament licitarà, pròximament, un nou contracte de recollida de brossa i neteja viària, atès que es vol arribar als objectius de reciclatge que marca la Unió Europea. En aquest sentit, s’avança la licitació abans que finalitzi l’actual contracte i es compra la maquinària anticipadament, “perquè la ciutat necessita una profunda transformació en neteja i manteniment”, ha afirmat el regidor de Serveis Generals, que ha afegit que “estem revisant i millorant les concessions municipals de serveis de jardineria, il·luminació, fonts, etc., per tal que Salou mantingui la seva millor imatge".

Galeria d'imatges

02.JPG
3.JPG
4.JPG

Document Actions