Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou assoleix les 143 donacions de sang durant les dues jornades en solidaritat amb els infants que pateixen leucèmia

dissabte 20 juny 2020

També s’han inscrit un total de 15 persones al registre mundial de moll d’os (REDMO)

L’alcalde, Pere Granados, es va sumar a la iniciativa, dimecres passat, assegurant que ‘ara més que mai, hem de ser solidaris i prendre consciència sobre la importància de donar sang’

La propera jornada de donació de sang tindrà lloc aquest dilluns, 22 de juny, de 17 a 21 h; i dimarts, 23 de juny, de 10 a 14 h; al Palau Firal de Tarragona

Salou ha assolit la xifra de 143 donacions de sang durant les dues jornades realitzades aquest dimecres i dijous, dies 17 i 18 de juny, al hall del Teatre Auditori (TAS), en solidaritat amb els infants que pateixen leucèmia. Això significa uns 60 litres de sang. S’han fet 14 donacions de plasma, i, també, s’ha aconseguit que un total de 15 persones s’inscriguin al registre mundial de moll d’os (REDMO).

L’alcalde de Salou, Pere Granados, com a donant habitual, també ha volgut sumar-se a la iniciativa, en la jornada de dimecres, assegurant que “ara més que mai, hem de ser solidaris i prendre consciència sobre la importància de donar sang”.

Es calcula que, diàriament, a Catalunya un miler de persones necessita rebre sang, per la qual cosa les donacions no es poden aturar mai, segons ha explicat la coordinadora de donació de sang del Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre, la doctora Núria Vilanova.

Per la seva banda, la regidora de Sanitat i Salut Pública, Beatriz Morer, ha agraït la tasca dels professionals del Banc de Sang que “continuen fent una excel·lent labor, per tal de lluitar, amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida d’aquelles persones, especialment els infants, que pateixen malalties de diversa índole”.

Cal dir que la donació de Salou ha estat un èxit de convocatòria, tenint en compte les mesures de precaució i seguretat que s’han de contemplar arran de la COVID-19.

La propera jornada de donació de sang tindrà lloc aquest dilluns, 22 de juny, de 17 a 21 h; i dimarts, 23 de juny, de 10 a 14 h; al Palau Firal de Tarragona. Es pot acudir amb cita prèvia, a https://www.donarsang.gencat.cat/ca/. Si no es compta amb cita prèvia, també se'n pot donar, en el cas que no hi hagi cues.

La recent campanya de Salou ha estat motivada pel cas de l’Adrià, un nen de 6 anys de Cambrils, que ha passat els darrers mesos buscant un donant de moll d’os per poder tractar la leucèmia que pateix. Finalment, ha trobat una persona compatible a Alemanya i, en breu, podrà ser trasplantat. Mentrestant, ell i la seva família continuen organitzant campanyes de donació de sang i moll d’os per sensibilitzar sobre aquesta necessitat. Cal destacar que, aquest dijous, uns amics dels pares de l’Adrià també van anar a Salou a donar sang.

Durant les jornades, s’ha dut a terme un procediment de seguretat i d’higiene molt estricte, amb control de temperatura inclòs, per tal de garantir les màximes condicions de prevenció, i minimitzar els riscos de contagi. Cal recordar que per poder donar sang també ha estat necessari demanar cita prèvia, per tal d’evitar aglomeracions i cues a l’entrada del TAS. Per aquesta raó, un total de 15 persones van sol·licitar la donació, però no la van poder dur a terme, per raons de temps, atès que els torns eren més llargs de l’habitual.

Fonts de l’entitat han valorat molt positivament la col·laboració de l’Ajuntament de Salou i de l’àrea de Sanitat i Salut Pública, tant durant aquestes darreres jornades, com sempre; i han traslladat la seva gratitud a “totes les persones que, malgrat les circumstàncies que vivim, han sortit de casa per fer la seva aportació, que és essencial per fer front a malalties com la leucèmia”.

Galeria d'imatges

2.jpeg
3.jpeg

Document Actions