Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou assoleix un 92% d’ocupació durant el mes d’agost

El turisme francès augmenta en un 4% i el rus en un 2% respecte el mateix període de 2012

dimarts 10 setembre 2013

Les dades d’ocupació del mes d’agost mostren uns bons resultats d’ocupació per a la capital de la Costa Daurada. L’observatori de la Fundació d’Estudis Turístics de la Costa Daurada ha fet públiques les dades globals del mes d’agost que assenyalen que Salou ha comptat amb una ocupació del 92% (un punt per sobre de l’ocupació obtinguda durant el mateix període del 2012), liderant les dades d’ocupació durant el mes d’agost a la Costa Daurada.
L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha destacat que són dades “indicadores de que els sectors de la indústria turística del municipi tenen una bona salut i que la feina realitzada des de la vessant pública i la privada durant tot l’any dona els seus fruits, amb una bona ocupació diversificada en mercats que ens identifica com una destinació atractiva i reconeguda en un ampla ventall de mercats emissors”. En aquest sentit Granados afegia que “els resultats que mostren que els mercats rus, francès i britànic han experimentat un lleuger increment, demostren que Salou no és una destinació que tingui dependència d’un sol mercat, sinó que tenim un demanda ben diversificada perquè durant tot l’any es treballen en paral•lel diversos mercats europeus”.

Per procedències, durant el mes d’agost, el mercat nacional s’ha situat en un 35% seguit pel turisme britànic que ha assolit un 19%, el francès que ha estat d'un 17%, el rus que suposa un 16% i el holandès que ha assolit un 5% d’ocupació. En aquest sentit, el regidor de Turisme, Benet Presas ha destacat que “aquestes dades confirmen la tendència de descens del mercat nacional que s’ha vist afectat respecte a l’any passat, baixant en quatre punts,  degut a la actual conjuntura, tot i que la destinació continua tenint una posició privilegiada pel que fa al turisme nacional i continuem dirigint una bona part dels nostres esforços a atraure i tenir cura del mercat de proximitat”. En aquest sentit és significatiu el rànking fet públic mitjançant un informe de la agència de viatges online Logitravel que situa Salou com a segon lloc d’Espanya amb més turistes nacionals. Aquest informe indica que Salou es situa per davant de Peñíscola (Castellón), Benalmàdena (Màlaga), Torremolinos (Màlaga), Roquetas de Mar (Almeria) i Mojàcar (Almeria) com a destinació preferida pels espanyols, nomes sent superada per Benidorm (Alacant). Les dades de l’Observatori indiquen que el descens en el mercat nacional es veu compensat per l’increment de turistes estrangers, sent els francesos els turistes que més han pujat durant aquest agost,  en quatre  punts (4%) passant del 13% total durant 2012 al 17%. El rus també s’ha vist incrementat en un 2%, el francès en un 4% i el britànic en un 1%.

Una altra dada significativa que es desprén de les dades facilitades per l’Observatori és que augmenta la mitjana de nits d’estada al municipi,  passant de 4.3 nit de mitjana global a 4.8 nits. Presas indica que “en general aquests bons resultats pel que fa a nits d’estada i augment de turistes estrangers és el resultat del treball realitzats per atreure i fidelitzar tant els mercats tradicionals com els nous, com és el cas del mercat rus que realitza estades més extenses”.

Galeria d'imatges

DSCN0840.JPG
DSCN0840.JPG

Document Actions