Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou busca millorar la seguretat infantil a l’hora de circular pel municipi

divendres 09 gener 2015

La Policia Local enceta una campanya informativa a les escoles de com i quan utilitzar els sistemes de seguretat en els vehicles amb infants

 

Amb la tornada a l’escola després de les vacances de Nadal la Policia Local ha encetat una campanya informativa i de conscienciació entre les persones que porten els seus fills a les escoles en vehicle (ja sigui bicicleta, ciclomotor o cotxe) per promoure l’ús correcte dels sistemes de seguretat als vehicles, i, especialment en els cotxes amb els sistemes de retenció infantil (SRI)  segons el pes i l’edat dels menors. Avui, s’ha donat el tret de sortida a la campanya al col·legi Santa Maria del Mar on els agents de policia han estat explicant a les persones que s’hi acostaven la norma de circulació amb la finalitat d’aconseguir un ús correcte dels mitjans de seguretat per als nens.

Durant 15 dies, els agents que controlen les entrades i sortides de les escoles, instituts i llars d’infants del municipi duran a terme aquesta tasca informativa que s’emmarca dins de les accions a escoles pel foment de l’educació vial a Salou que es ve realitzant des del 1991.

 

El regidor de Seguretat Ciutadana i Mobilitat, Ramon Pascual, ha recordat com els accidents de trànsit, són una de les primeres causes de mortalitat infantil, i per això “l’ús d’una cadireta de seguretat homologada amb el corresponent cinturó de seguretat ben cordat és essencial per vetllar per la protecció dels menors, els més vulnerables a l’hora de circular. No podem posar excuses de rapidesa per no complir amb les obligacions perquè els nens no són paquets i han d’anar adequadament asseguts en els diferents vehicles. La seguretat és el primer”. Pascual ha volgut recordar que “estem davant d’una campanya informativa i per recordar que els accidents, sovint, es poden evitar”.

La Policia Local de Salou, aconsella utilitzar sempre els Sistemes de Retenció Infantil, tant en els trajectes llargs, com en els trajectes curts. La Policia Local recomana utilitzar sempre els seients del darrera de l’automòbil i les següents cadiretes segons el grup per edat i pes:

Grup 0 – De 0 a 10 kg o bé de 0 a 9 mesos: cabàs de seguretat homologat amb arnès per a nadons al seient del copilot en sentit contrari al de la marxa, desactivant l’airbag del vehicle. Si s’ubica als seients del darrera: cabàs de seguretat amb arnès, al darrera, en sentit de la marxa.

Grup 0+ – De 0 a 13 kg o bé fins 2 anys aproximadament: cadira de seguretat homologada amb arnès al seient del copilot en sentit contrari al de la marxa, desactivant l’airbag del vehicle. Si s’instal·la als seients del darrera: cadira de seguretat amb arnès, en sentit de la marxa.

Grup I – De 8 a 18 kg o bé de 9 mesos a 3 anys: cadira de seguretat homologada amb arnès, al darrera en sentit de la marxa.

Grup II – De 15 a 25 kg o bé de 3 a 6 anys: coixí elevador amb respatller i ajustaments d’alçada del cinturó de seguretat del darrera del vehicle.

Grup III – De 22 a 36 kg o bé de 6 a 12 anys i menys de 150 cm d’alçada: coixí elevador amb ajustament d’alçada del cinturó de seguretat del darrera del vehicle. De 135 a 150 cm podran fer servir  la cadira de seguretat o el cinturó de seguretat.

En el cas dels viatges de nens amb un ciclomotor aquests han de tenir sempre més de 7 anys i han de portar obligatòriament el casc; mentre que els que viatgin en bicicleta a la cadireta posterior han de portar també el casc. 

Galeria d'imatges

ESCOLES.jpg
PREMSA.JPG
retencio_infantil.jpg

Document Actions