Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou, capital cultural i solidària.

Dissabte a partir de les 11 del matí la Plaça de les Comunitats Autònomes oferirà una mostra de cultura, artesania, folklore, tradicions, jocs infantils, balls i gastronomia de diverses cultures

dijous 26 agost 2010


Salou serà aquest proper dissabte el centre de la solidaritat de Catalunya. El municipi acollirà la Segona Trobada Multicultural per la Diversitat que organitza la Coordinadora d’Entitats de les Comarques de Tarragona i que enguany servirà per a recaptar fons pel Pakistan. Aquest país asiàtic és immers en el caos a conseqüència de les pluges torrencials i la crescuda dels principals rius que el travessen. La situació és del tot insostenible i per aquest motiu, la comunitat pakistanesa catalana, representada a la Coordinadora d’Entitats, muntarà una carpa a la Trobada que es farà a la Plaça de les Comunitats de Salou on es recolliran medicaments, aliments i diners que seran integrament destinats als afectats.
Khalid Mahamood, President de Gent de Pakistan a Catalunya i Responsable de l’Àrea de l’Àsia de la CECT, ha explicat que “aquestes inundacions ja estan considerades com les més importants de tota la història del Pakistan i fins i tot més greus que el tsunami asiàtic o el terratrèmol del 2005. Hi ha 30 milions de quilometres quadrats del nostre país inundats, més de 20 milions d’afectats i, segons les dades oficials que ens han arribat avui, més de 60 milions de nens pakistanesos estan en perill de patir malalties que els poden portar la mort en pocs dies o setmanes. Necessitem la solidaritat del poble català més que mai”.
Maria Josepa Loos, representant de l’Ajuntament de Salou, ha volgut recordar que “Salou és un municipi hospitalari des de sempre. Hi ha residents o estiuejants de més de cent nacionalitats diferents i aquest fet ens permet entendre molt millor el concepte de multiculturalitat i, sobretot, el de solidaritat”.
A la Segona Trobada Multicultural per la Diversitat de Salou, organitzada per la CECT i amb el suport de l’Ajuntament de Salou, hi haurà 25 estands on es podran degustar productes gastronòmics o conèixer l’artesania i tradicions de la vintena de col·lectius de països participants. També hi haurà una carpa de la pròpia Coordinadora i la de la comunitat pakistanesa on es podran fer les aportacions ja siguin en format de medicines o econòmiques. Ángel Juárez, President de la Coordinadora d’Entitats de les Comarques de Tarragona, considera que “el referent que tenim per a superar-nos és la primera edició de l’any passat. Hi van passar més de 15.000 persones i enguany volem superar aquesta xifra. És una ocasió única per conèixer la realitat de molts països que hi seran representats, per escoltar bona música i sobretot per ser solidaris”.
A partir de les 11 del matí les carpes estaran obertes al públic i hi haurà música tot el dia, fins la una de la matinada. La inauguració serà a dos quarts de vuit del vespre, 19.30 hores, i comptarà amb l’assistència, entre altres, de Pere Granados, Alcalde de Salou; Ángel Juárez, President de la CECT, i Khalid Mahamood, President de Gent del Pakistan a Catalunya. Hi actuarà la colla castellera Global de Salou, formada per persones de 17 països diferents.
A partir de les 21.00 hores arribaran les actuacions musicals principals que tindran com a protagonistes a cantants com José el Francés i Lorena, guanyadora de Operación Triunfo en l’edició del 2006.

 

Galeria d'imatges

FOTO_SALOU1.jpg

Document Actions