Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou celebra amb la comunitat argentina el bicentenari de la seva República.

Més de 100 persones assisteixen a l’acte de commemoració

dilluns 21 juny 2010

Aquest cap de setmana, el futur parc de les Amèriques ha acollit la festa del Bicentenari de la República Argentina, organitzat per les dues entitats del col·lectiu argentí salouenc, en col·laboració amb l’Ajuntament de Salou. L’acte en el que es va col.locar una placa commemorativa del Bicentenari, va comptar amb nombrosos assistents tant de la comunitat argentina com salouencs que s’hi van voler sumar. També van assistir representants de les associacions argentines de Tarragona i Barcelona.


L’alcalde de Salou, Pere Granados, va descobrir la placa juntament amb Ariel Basteiro, Diputado Nacional argentí, i José Luís Moreno Baez, Director de la Coordinadora de Entidades Argentinas en el Estado Español. També hi van ser presents Damian Eduardo Umbert, Presidente del Casal Argentí “Salou 20 de junio”, i  José Ramón Gómez Roca, Presidente del Casal Argentino Catalunya; que en el seu parlament van agraïr a l’Ajuntament la seva col·laboració i implicació amb la cultura i la història del seu país.
Un cop descoberta la placa es va procedir a la plantació d’un ‘ceibo’, arbre representatiu argentí, i la realització de balls tradicionals argentins.


L’alcalde de Salou Pere Granados, va manifestar que “lo que realmente tiene sentido en este acto es que ello ha hecho posible que podamos estar reunidos personas y familias de esta ciudad, argentinos y salouenses, mostrando nuestra voluntad de colaborar, de convivir, de conocernos y compartir ese espacio humano y vital que es Salou”.
Granados va afegir que “las relaciones culturales, la pluralidad, la diversidad, es lo que construye un espacio humano vivo, acogedor y dinámico. Un espacio de todos y para todos, hecho entre todos, que es en definitiva lo que Salou ha construido en muchos años y es lo que marca su ser y su identidad”.
En aquest sentit va fer un agraïment a tota la comunitat argentina de Salou pel seu compromís amb la ciutat, a la qual va demanar la seva implicació en el futur de Salou.

Galeria d'imatges

Festa_Argentina_rd.JPG

Document Actions