Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou celebra el 8M, Dia Internacional de les Dones, amb un gran ventall d’activitats, durant aquesta propera setmana

divendres 03 març 2023

La lectura del manifest tindrà lloc el dimecres, 8 de març, a les 12 h, al passadís del TAS, a càrrec del Grup Anem a Caminar

També s’han programat exposicions, tallers, una caminada, i actuacions i concerts

 

L’Ajuntament de Salou, a través de les àrees de Benestar, Serveis Socials i Igualtat, Serveis Culturals, Serveis Educatius, Infància i Joventut, i Foment de l'Esport ha organitzat una extensa programació, amb motiu del Dia Internacional de les Dones, que se celebra, cada any, el 8 de març.

La lectura del manifest anirà a càrrec del Grup Anem a Caminar, i tindrà lloc el proper dimecres, 8 de març, a les 12 h, al passadís del Teatre Auditori de Salou (TAS). A continuació, es presentarà l’exposició ‘Dones del món’, realitzada per l’alumnat del Servei d’Atenció a persones Nouvingudes (SAN), on es donaran a conèixer dones que han tingut una rellevància als seus països de naixement.

El mateix dimecres, a les 10.30 h, s’iniciarà la Caminada del Dia de la Dona, amb el Grup de Dones de Salou. La sortida serà des del TAS.

Durant la nit, també s'il·luminarà la façana principal de l'Ajuntament, de color lila. 

 

Altres activitats, durant la setmana

La programació s'inicia aquest proper diumenge, dia 5 de març, amb una jornada de defensa personal femenina gratuïta, que tindrà lloc al Pavelló Salou Centre, de 9.30 a 14 h, organitzada per l'Associació de Defensa Personal Femenina Salou O. P. System, amb la col·laboració de l'Ajuntament. Les inscripcions s'han de fer a través del número 678 32 60 82 o bé sol·licitant-ho al correu electrònic asociaciondpfsalou@hotmail.com

Aquest proper dilluns, 6 de març, tindrà lloc l’acte de cloenda del taller de creixement personal, organitzat pel Servei d’Informació i Assessorament a les Dones (SIAD) de Salou, amb la col·laboració de les terapeutes Anna Pastor i Maria Elena Pàmies.

El mateix dilluns, i dimarts, dia 7, es faran diversos tallers sobre igualtat i empoderament femení a l’alumnat de 1r i 2n d’ESO de l’Institut Marta Mata.

A partir de dimecres, 8 de març, i durant tota la setmana, el Centre de Formació de Persones Adultes CFA Àgora també exposarà una mostra sobre les dones que han donat nom a carrers de Salou, al Centre Atenea.

Des de la regidoria de Joventut, es durà a terme el taller 'Vine a crear el teu cartell', el dilluns, 6 de març, i el dimarts, 7, a partir de les 17 h, a la Masia Tous. I, dimecres, 8 de març, es podrà participar en la creació del mural 8M, a partir de les 17 h, també a la Masia Tous. Les activitats són gratuïtes, amb entrada lliure. 
 
Des d'Infància, es faran les activitats 'Fem el mural de les dones!' i 'Racó de contes infantils, per llegir i explicar, amb motiu del Dia de la Dona', els dies 6 i 8 de març, a l'Espai d'Infància Estació del Carrilet. Cal demanar cita prèvia, al telèfon 977 38 35 91 o 678 16 27 16; o bé, presencialment, a l'Espai d'Infància.
 

D’altra banda, des de l’àrea de Serveis Culturals, s’han organitzat diverses actuacions, durant el cap de setmana. Dissabte, 11 de març, a les 12 h, Mónica Novillo oferirà una mobilització espontània, coneguda com ‘Flash mob’, a la plaça de davant del TAS.

El mateix dia, a les 18.30 h, actuaran els elements femenins festius del municipi, les Gegantes, les Nanes, la Mulassa, la Morena, el Ball de Bastons, el Ball d'Espases, el Ball de Panderos, i les Bruixes ‘Latemó’ de Salou, també, a la plaça de davant del TAS.

I, a les 19.30 h, el Teatre Auditori de Salou acollirà l’espectacle de flamenc solidari D-Mujer, a càrrec de Thaís Hernández i Rafael Fernández, amb la col·laboració de la Casa de Andalucía de Tarragona y Provincia, el Grup de Dones de Salou i Càritas.

L’entrada serà amb invitació, la qual es pot adquirir a l’àrea de Serveis Culturals de l’Ajuntament de Salou, a partir d’aquest proper dilluns, 6 de març, de dilluns a divendres, de 10 a 14 h. L’adquisició de la invitació va condicionada al lliurament de brics de llet, que s’entregaran el mateix dia de l’espectacle, juntament amb la invitació, i que es destinaran, íntegrament, a Càritas.

Diumenge, 12 de març, a les 11 h, es podrà gaudir del concert de Miracle Seguí, acompanyada de la pianista Alicia Gutiérrez, a la Torre Vella. En finalitzar l’actuació, es farà un vermut per a les persones assistents. L’entrada és gratuïta, fins completar l’aforament.

Galeria d'imatges

CARTELL 8M REGIDORIA D'IGUALTAT.png
CAMINADA_DIA_DE_LA_DONA.jpg
CARTELL 8M ÀREA DE CULTURA.jpg
DEFENSA PERSONAL.jpeg

Document Actions