Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

SALOU CELEBRA EL DIA DE LES COMUNITATS AUTÒNOMES DEDICANT LA FESTA A ARAGÓ

divendres 08 octubre 2004

L'any 2002, l'Ajuntament de Salou va acordar instituir el 'Dia de les Comunitats Autònomes' amb l'objectiu de retre anualment homenatge a una de les dinou comunitats autònomes de l'Estat.
Enguany la festa serà dedicada a la comunitat aragonesa i tindrà lloc a la plaça de les Comunitats Autònomes 'passeig de Jaume I- aquest dissabte dia 9 d'octubre, a partir de les 22 hores.
Recordem que la iniciativa d'aquesta celebració sorgeix a partir d'una progressiva realitat social: Salou és de les poblacions catalanes amb percentatges més alts de població procedent dels diversos punts de l'Estat, tant per motiu de destinació turística com per destinació residencial.
Segons l'alcalde, Esteve Ferran, 'Salou se consolida socialment com una ciutat de convivència i diversitat multicultural, i per la qual cosa és important realitzar un reconeixement ample a la riquesa que suposa aquest procés d'integració i a la seva realitat'. Afegeix que es busca, per tant, 'contribuir a l'acollida i la cohesió de la societat salouenca; i conèixer i projectar la personalitat i la identitat que conformen la diversitat de comunitats representades a la vila de Salou'.

Respecte a l'espectacle organitzat per la regidoria de Festes, la regidora Isabel Aguilera manifesta que 'fa un recorregut evocador d'aquesta Comunitat a través de la música i la dansa, amb referències a la cultura i les tradicions aragoneses'.

Actes:
Dissabte dia 9 d'octubre:
22.00 hores, a la plaça de les Comunitats.
Ballet Español de Mª Carmen Fraga
Cia. Gog i Magog
Cia. Encants ' dansa comtemporània i acrobàcia
Grupo Folclórico Jaime I ' de Salou
Jaume Calatayud i Núria Inglés ' narradors
Montserrat Morreres i Cristina Colilles ' instal·lació plàstica
Orquestra del Fabirol

Dades Padró Municipal d'Habitants:
A 6 d'octubre de 2004, el padró enregistra 1.007 persones d'origen aragonés (5,08%).

Document Actions