Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

SALOU CELEBRA EL DIA DE LES COMUNITATS AUTÒNOMES DEDICANT LA FESTA A ANDALUSIA

dilluns 22 setembre 2003

L'any 2002, l'Ajuntament de Salou va acordar instituir el 'Dia de les Comunitats Autònomes' amb l'objectiu de retre anualment homenatge a una de les dinou comunitats autònomes de l'Estat.
Enguany la festa serà dedicada a la comunitat andalusa i tindrà lloc a la plaça de les Comunitats Autònomes 'a tocar del passeig de Jaume I- aquest dissabte dia 27 de setembre a partir de les 20 hores.
Recordem que la iniciativa d'aquesta celebració sorgeix a partir d'una progressiva realitat social: Salou és de les poblacions catalanes amb percentatges més alts de població procedent dels diversos punts de l'Estat, tant per motiu de destinació turística com per destinació residencial.

Segons l'alcalde, Esteve Ferran, 'Salou es consolida socialment com una ciutat de convivencia i diversitat multicultural, i per la qual cosa és important realitzar un reconeixement ample a la riquesa que suposa aquest procés d'integració i a la seva realitat'.
Afegia que es busca, per tant, 'contribuir a l'acollida i la cohesió de la societat salouenca; i conèixer i projectar la personalitat i la identitat que conformen la diversitat de comunitats representades a la vila de Salou'.

Respecte a l'espectacle organitzat per la Regidoria de Festes, la regidora Isabel Aguilera manifestava que 'fa un recorregut evocador d'aquesta Comunitat a través de la poesia, la música, la dansa i números eqüestres, amb referències a la cultura y les tradicions andaluses'.

Actes:
Dissabte dia 27:
20,00 hores, a la plaça de les Comunitats.
'Arte y poesia de Andalucia': espectacle sobre la cultura i el folklore d'Andalusia
Actuaran:
Ballet de Ma. Carmen Fraga: música i dansa
José de la Iglesia: amb el seu espectacle 'así bailan mis caballos'
Jaume Calatayud i Vicente Monera: que oferiran les seves 'composicions poétic-musicals', amb obres d'Alberti, Juan Ramon Jiménez, Machado i Lorca.
Aquest espectacle és produït per la Regidoria de Festes, amb la direcció artística de Jordi Pesarrodona, de la cia. 'Gog i Magog'.

Document Actions