Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou celebra el Dia de les Platges habilitant espais d’inclusió, respecte i accessibilitat universal i per animals de companyia

divendres 15 setembre 2023

  • L'alcalde Pere Granados diu que Salou renova el seu compromís perquè les platges siguin accessibles, inclusives i sostenibles

  • A la Platja de Ponent s'ha habilitat una àrea de 1217,21m2, on els animals de companyia podran gaudir de l'aigua (sempre) acompanyats dels seus amos

  • També s'està treballant la campanya 'La Mar d'iguals', perquè les persones amb mobilitat reduïda i amb dificultats visuals puguin gaudir del bany al mar amb igualtat de condicions

 

Cada tercer dissabte del mes de setembre, se celebra el Dia Mundial de les Platges, una jornada dedicada a la conservació dels espais marins i el medi ambient. Aquest any, l'Ajuntament de Salou aprofita aquesta efemèride per anunciar el seu compromís amb l'accessibilitat universal i la inclusió i la diversitat a les seves platges, convertint aquesta bellesa costanera en un espai que sigui accessible per a tothom, residents i visitants.

L'alcalde de Salou, Pere Granados, celebra el Dia Mundial de les Platges, recordant que es tracta d'un "valuós patrimoni que, entre tots i totes, hem de preservar" i fer que siguin espais de gaudi, de trobada, acollida, proximitat i convivència. Granados diu que Salou renova el seu compromís perquè les platges siguin accessibles, inclusives i sostenibles. Que siguin, en definitiva, platges per a tothom.

Platja amiga dels animals: un espai de companyia
L'objectiu de l'Ajuntament de Salou és redefinir el model de platja actual, en la línia del turisme responsable, sostenible i respectuós. Entre els projectes destacats es troba la zona de bany amb les mascotes. A partir de la propera temporada, s'habilitarà, a la Platja de Ponent, una àrea de 1217,21m2, on els animals de companyia podran gaudir de l'aigua (sempre) acompanyats dels seus amos. Les mascotes hauran d'anar lligades i els seus amos hauran d'adoptar les precaucions necessàries a fi evitar molèsties a la resta d'usuaris i banyistes.

Aquesta iniciativa té com a objectiu no només satisfer les necessitats dels amants de les mascotes, sinó també garantir la convivència pacífica amb els altres usuaris de la platja, amb l'estricta normativa ISO 13-009-2016 com a guia.

Platja naturista: model de convivència
Un altre projecte que pren forma és la creació d'una platja naturista a la Platja dels Enlliscalls, on tant els que opten pel tèxtil com pel naturisme podran conviure harmoniosament en un espai de 1603m2 amb capacitat per a uns 190 usuaris. L'objectiu és, essencialment, fomentar la tolerància i el respecte mutu entre els banyistes que practiquen el nudisme i els que no, en una zona que s'estén per més de 130 metres de longitud.

'La mar d'iguals': accessibilitat universal
D'altra banda, en col·laboració, diversos departaments municipals de l'Ajuntament de Salou està posant en marxa una prova pilot que coincideix amb el Dia Mundial de les Platges. A la Platja de Llevant, a prop de la plaça de les Comunitats Autònomes, s'ha habilitat un espai de 40 m2 pensat i projectat per a persones amb mobilitat reduïda física o visual, TEA o altres discapacitats. En aquest espai es compta amb la presència de pictogrames i simbologia per facilitar-ne l'ús i la comprensió per part d'aquelles persones que el seu ús és molt més còmode.

Amb la campanya 'La Mar d'Iguals', l'Ajuntament de Salou, que treballa per a una accessibilitat universal, subratlla la seva determinació perquè ningú sigui exclòs de gaudir de la platja. Aquest espai inclusiu i divers, actiu i segur ofereix ombra i una àrea delimitada dins l'aigua, i els usuaris – que hi podran accedir amb cadires amfíbies –comptaran amb la col·laboració de monitors i servei d'assistència. Aquest servei només estarà disponible quan onegi la bandera verda, garantint les condicions òptimes de seguretat per a la seva utilització.

L'Ajuntament de Salou reitera el seu compromís amb la sostenibilitat i la inclusió, posant a la disposició dels residents i visitants espais de platja que satisfacin la diversitat de necessitats i preferències. A més, està treballant en col·laboració amb organitzacions locals i experts per millorar encara més les seves iniciatives d'accessibilitat universal i inclusió en les properes temporades d'estiu.

En aquest Dia Mundial de les Platges, Salou fa un pas ferm cap a un futur on tothom pugui gaudir de les seves magnífiques platges, fomentant la conservació del medi ambient i la igualtat d'oportunitats per a tots els ciutadans i visitants.

Galeria d'imatges

mar-iguals.jpg
mar iguals-cartell.jpg

Document Actions