Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou celebra el Dia Gran de la Festa de la Segregació amb un paella popular

divendres 30 octubre 2015

S'han repartit fins a 850 racions d'arròs entre els assistents

Salou ha celebrat aquest migdia el seu punt àlgid festiu en el marc de la celebració del 30 d'octubre. El municipi recorda avui que ja fa 26 anys que va assolir la independència i per tant es va convertir en un poble independent i de ple dret després que el 30 d'octubre de 1989 el Tribunal Suprem concedís la segregació de Vila-seca. Aquest migdia els regidors de l'Ajuntament, encapçalats per l'alcalde de Salou Pere Granados s'han posat el davantal i han servit una multitudinària paella a unes 850 persones al Parc de Manuel Albinyana que s'han aplegat al voltant de les dues de la tarda en una trobada multitudinària que ha acabat amb ball.

El batlle ha destacat que “el dinar és una gran excusa per tal que els salouencs i salouenques es retrobin amb la família i amics per celebrar a l'aire lliure aquell 30 d'octubre en què Salou va fer un pas endavant definitiu com a poble aconseguint una plena autonomia municipal”. Al voltant de la paella s'han congregat unes 850 persones que han gaudit per dos euros de l'arròs, a més de pa, la beguda i les postres. La recaptació d'aquest dinar -com és ja tradicional- serà solidària i anirà destinada a entitats de caràcter benèfic del municipi. Però les activitats del dia han començat amb una ofrena floral i un vermut popular al carrer València organitzat per l'Associació d'Amics del 30 d'octubre que ha aplegat a un bon nombre de persones.

Demà, continuen les festes a Salou coincidint amb Tots Sants. Per part del Club Xic’s s’ha organitzat una activitat per a la canalla que buscarà l'ajuda dels nens i nenes del municipi per confeccionar el super panellot (el panellet més gran del món) a partir de dos quarts d'onze del matí a la plaça del Carrilet i una posterior xocolatada. Es tracta d'una iniciativa de la regidoria d'Infància per tal de mostrar a la canalla com es pot tirar endavant la tradició gastronòmica catalana entre els més menuts a l'hora de treballar una base amb ametlla ratllada, sucre, i altres ingredients naturals.

Galeria d'imatges

portada.jpg
de_grup.JPG
P1210030.JPG
P1210004.JPG

Document Actions