Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou, celebra el Dia Internacional de la Dona amb una exposició i homenatge a la treballadora de més antiguitat de l’Ajuntament

Acte emmarcat dins d’una jornada festiva i de reconeixement vers les dones

divendres 08 març 2013

El consistori s’ha afegit aquest matí a la celebració del Dia Internacional de la Dona, en una jornada solemne i de reconeixement vers les dones.

L’acte presidit, pel batlle, Pere Granados,  ha comptat amb la presència del regidor d’Acció Social, Pedro Lavilla, la presidenta del Grup de Dones de Salou, Isabel Aguilera i d’una àmplia representació dels regidors i regidores de l’Ajuntament de Salou; així com molts veïns i veïnes del municipi. L’esdeveniment organitzat per la regidoria d’Acció Social i l’Àrea d’Acollida i Igualtat; ha tingut  la col·laboració de l’Associació del Grup de Dones de Salou; el Servei d’Informació i Assessorament a les Dones (SIAD); el Pla Local d’igualtat de gènere i l’Institut Català de les Dones.

Nombrós públic assistent al passadís del TAS, s’ha sumat a les 12:00 hores del migdia a aquesta jornada de celebració i  de homenatge a la treballadora del consistori de més antiguitat: M. Lluïsa Pérez Graset.  Homenatge que s’ha fet extensiu, a totes les dones; ja que avui és un dia de celebració on les dones són les úniques i veritables protagonistes.

La lectura prèvia d’una declaració institucional confeccionada  per l’Institut Català de les Dones de la Generalitat de Catalunya ha obert els diferents parlaments:

L'alcalde,  Pere Granados, ha destacat per damunt de tot el fet que "avui és un dia reivindicatiu al que ens volem sumar per evidenciar que la realitat ens diu que la càrrega de la feina per a les dones és doble: d'una banda a casa i de l'altra en l'àmbit laboral. Sóc conscient de l'esforç que per a totes vosaltres significa això i que heu de reclamar el vostre paper fonamental dins la societat". En aquest sentit -ha afegit el batlle- "tant en la meva persona com en nom de la Corporació que represento hi tindreu tot el suport i treballar tots plegats per reduir les diferències entre homes i dones". A més, ha volgut destacar en la figura de la funcionària de l'Ajuntament de Salou, Lluïsa Pérez, els valors que avui es reivindiquen en aquest dia. L'alcalde li ha lliurat una estàtua del pescador "un símbol de l'esforç, del treball i de la unitat del poble de Salou".

Per la seva banda, el regidor, Pedro Lavilla, ha tingut unes paraules d’agraïment al paper de les dones els 365 dies de l’any i de reconeixement a la funcionària més veterana de l’Ajuntament, M. Lluïsa Pérez Graset (mare de dos fills i coordinadora operativa dins del Departament de Serveis Administratius Territorials, des de fa 37 anys), lliurant-li un ram de flors. Pedro Lavilla ha manifestat: “Des de la regidoria d’Acció Social es continuarà treballant activament amb polítiques d’igualtat de gènere perquè és necessari construir a tot el món una societat on regni la llibertat, la igualtat i el respecte entre homes i dones”.

M. Lluïsa ha agraït l’homenatge i ha assenyalat: “Em considero afortunada per estar treballant des de fa més de 37 anys a l’Ajuntament, i espero, si Déu així ho vol, continuar fins la jubilació, i que tots els meus companys ho puguin veure”, ha destacat

Una exposició sobre Simone de Beauvoir, escriptora, filòsofa i professora francesa (París, 9 de gener de 1908 -14 d’abril de 1986) que estarà oberta al públic fins el 4 d’abril, al passadís del TAS, ha posat el punt cultural final sobre l’important paper de les dones en diferents capítols de la història i sobretot  dins del futur més immediat.

Galeria d'imatges

Lalcalde_Pere_Granados_i_el_regidor_dAcci_Social_Pedro_Lavilla_amb_la_dona_de_ms_antiguitat_de_lAjuntament_Llusa_Prez_Graset.JPG
Lectura_duna_declaraci_institucional_de_lInstitut_Catal_de_les_Dones.JPG
Final_musical_a_crrec_de_professors_de_lEMMS.JPG
Lalcalde_Pere_Granados_i_el_regidor_dAcci_Social_Pedro_Lavilla_amb_la_dona_de_ms_antiguitat_de_lAjuntament_Llusa_Prez_Graset.JPG
Final_musical_a_crrec_de_professors_de_lEMMS.JPG
Lectura_duna_declaraci_institucional_de_lInstitut_Catal_de_les_Dones.JPG

Document Actions