Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou celebra el lliurament de la Carta de la Població de 1194 amb més d'una trentena d'activitats

divendres 05 juliol 2024

Salou celebra aquesta setmana el lliurament de la Carta de la Població de 1194, un document fonamental per a l'organització i desenvolupament del municipi, concedit pel rei Alfons II d'Aragó. Aquest document va ser clau per a la repoblació i l'estructuració social, econòmica i defensiva de la zona durant la Reconquesta. Una còpia de l'original es troba, ara, al vestíbul de l'entrada principal de l'Ajuntament de Salou, permetent als ciutadans contemplar aquest símbol de la seva història.

L'alcalde Pere Granados ha inaugurat, aquest divendres a la tarda, a la plaça de Francesc Germà (Font Lluminosa), el mercat medieval. En aquesta ocasió, Granados ha destacat la importància d'aquesta Carta, que recupera la història i patrimoni històric de Salou.

L'alcalde ha subratllat que aquesta celebració inclou una trentena d'actes que rememoren aquella època, especialment la part comercial, que era crucial per a l'economia de la zona en aquell temps.

Granados també ha remarcat que el mercat medieval en aquell moment era fonamental per a l'economia de la zona, afirmant que aquesta Carta no només va establir les bases per el municipi, sinó que també va impulsar el desenvolupament econòmic i social de Salou.

Després de la inauguració del mercat medieval, els assistents han pogut gaudir d'una recreació teatral del lliurament de la Carta de la Població a càrrec de l'Escola de Teatre Ahura

Posteriorment, els assistents han pogut gaudir d'una recreació teatral del lliurament de la Carta de la Població a càrrec de l'Escola de Teatre Ahura, així com de l'acció teatral 'Etilio, soldat medieval', la funció circense 'Duel de fakirs' i l'acció teatral 'El botxí'. Aquestes actuacions han estat acompanyades de música i danses de l'època, creant una autèntica atmosfera medieval.

Durant tot el cap de setmana, residents i visitants també podran participar en un taller de henna, gaudir de jocs infantils i explorar les 15 parades d'artesania que ens transportaran a l'època medieval.

La Carta de la Població de 1194 representa molt més que un document històric; és un testimoni de la resiliència i determinació de Salou per prosperar i créixer al llarg dels segles

Aquesta commemoració no només celebra un esdeveniment històric crucial, sinó que també busca enfortir el sentiment de comunitat i recordar la rica herència cultural de Salou. Amb activitats per a totes les edats, aquesta celebració és una oportunitat perquè residents i visitants descobreixin i valorin el passat històric de Salou.

La Carta de la Població de 1194 representa molt més que un document històric; és un testimoni de la resiliència i determinació de Salou per prosperar i créixer al llarg dels segles. Aquesta celebració anual és un recordatori del llegat que continua definint la identitat d'aquest vibrant municipi.

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

pere fira3.jfif
pere fira4.jfif
pere fira5.jfif
pere fira6.jfif
pere fira7.jfif
pere fira8.jfif
pere fira9.jfif
pere_fira1.jfif

Document Actions