Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou celebra el ple de l’agost amb un ampli apartat de mocions

dimecres 24 agost 2016

La corporació s’ha sumat al condol per l’agent de policia mort fa 15 dies amb un minut de silenci i també ha acomiadat la regidora portaveu de Ciutadans, Marta Cortés, que deixa l’acta de regidora per motius personals 

 

L’Ajuntament de Salou ha celebrat aquest migdia la sessió plenària corresponent al mes d’agost. Abans de començar la corporació s’ha sumat a un minut de silenci en memòria de l’agent de la Policia Local de Salou mort en accident de trànsit mentre estava de servei el passat 13 d’agost. Al marge d’aquest minut inicial s’han debatut altres temes, com ara a la proposta de modificació puntual del POUM referent a la possibilitat de poder fer tancaments als aparcaments als edificis de Salou. Aquesta proposta ha rebut els vots favorables del govern, les abstencions dels tres regidors de C’s presents a la sala de plens i un del PP, a més dels vots contraris d’ERC (2), d’un regidor del PP i de l’altre regidor de Guanyem.

 

A més, en l’apartat econòmic s’ha donat compte de l’informe trimestral relatiu al segon trimestre pel que fa al pagament a proveïdors i sobre el pla d’Ajust econòmic i financer 2013-2016. En aquest sentit, l’interventor ha donat compte que el pagament mig s’ha fixat en els 22,3 dies i pel que fa a la marxa del pla d’ajust aquest es manté en la línia fixada, encara que amb un marge de maniobra reduït davant de possibles imprevistos per les sentències judicials rebudes el darrer any.

 

En l’apartat d’assumptes de benestar i serveis socials s’ha aprovat el contracte programa 2016-2019 per la coordinació, cooperació i col·laboració entre el departament de treball, afers socials i l’Ajuntament en matèria de serveis socials i altres programes relatius al benestar social i polítiques d’igualtat; a més del contracte programa 2016-2019 relatiu al servei d’informació i assessorament a les dones.

 

Cortés, deixa l’acta de regidora

Finalment, davant la marxa de la regidora Portaveu de Ciutadans Marta Cortés per motius personals l’alcalde, Pere Granados, ha volgut agrair en nom de la Corporació la dedicació que ha tingut en aquesta etapa com a regidora a l’ajuntament; li ha obert la porta seguir en contacte i a que pugui continuar fent aportacions així com també li ha desitjat molts èxits en la nova etapa que enceta en la seva vida personal.

Cortés, ha agraït les mostres de suport i ajuda del darrer any per part de companys de partit, de la resta de grups així com dels treballadors municipals i ha assegurat “estar molt orgullosa de formar part d’aquesta gran família”. Al proper plenari, es presentarà la dimissió com a regidora i s’encetarà el procés legal per escollir un quart regidor de Ciutadans.

 

Mocions

En l’apartat de mocions se n’han presentat fins a 4. Una d’elles, presentada per C’s relativa al desplegament de la infraestructura de recàrrega de vehicles elèctrics s’ha retirat per tal de consensuar-la properament amb la resta de grups.

 

Pel que fa a la moció de PP i C’s consensuada amb el PSC de rebuig a la resolució del Parlament de Catalunya que aprova les conclusions de la comissió d’estudi del procés constituent no s’ha aprovat finalment ja que només ha rebut els vots favorables de C’s (3), PP (2) i PSC (4); la resta de grups l’han votat contràriament. Els regidors de CiU han fet la seva particular explicació de vot en veu del Regidor Benet Presas, mentre que per part de FUPS, la regidora Mª José Rodríguez, ha explicat que “en un estat democràtic i de dret són els jutges i els tribunals els únics competents per jutjar i, si escau condemnar, donant estricte compliment a l'ordenament jurídic i a la Constitució Espanyola. Que les seves resolucions han de ser acatades per tots. I aquest és el postulat que defensem els regidors de FUPS. És a dir, ple compliment i submissió a l'ordenament jurídic, a la Constitució Espanyola i a les resolucions judicials. Per això, nosaltres, un partit municipalista, entenem que aquesta moció transcendeix les competències municipals. Amb la qual cosa el nostre vot no pot ser favorable”.

 

L’altra moció de C’s relativa a garantir el control diari del servei de recollida de residus municipals i de neteja viària ha rebut només els vots favorables dels 3 regidors de C’s i els 2 del PP; l’abstenció d’ERC i Guanyem i els vots contraris del govern per “innecessària”. Tant el regidor de Salut Pública Ramon Pascual com la regidora de Manteniment de la Ciutat, Mª José Rodríguez, han criticat la ‘inoportunitat’ de la moció; primer, per l’esforç que s’està fent amb plans de xoc afegits a la concessió de la recollida d’escombraries i de neteja; així com també per la dilatació en l’adjudicació de la nova concessió que aportarà millores substancials al funcionament actual i que hauria d’entrar en funcionament el proper any.

 

Finalment, la darrera moció presentada per ERC sobre l’adopció a l’Ajuntament de Salou del salari mínim de mil euros ha rebut els vots favorables d’ERC i del regidor de Guanyem; les abstencions de C’s i de PP i els vots contraris del govern. En aquest sentit, el regidor de Serveis Interns, Jesús Barragán, ha explicat que els treballadors en nòmina de l'Ajuntament cobren més de mil euros i que “les condicions laborals de les empreses que es contracten nosaltres no tenim competències. És l'Estat o les CCAA les que regulen els convenis laborals sectorials. Si que introduïm unes clàusules sobre les condicions salarials dels treballadors que el contractista s'adscriu a la prestació del contracte, i és que el contractista quedarà obligat al compliment de les disposicions vigents en matèria laboral, de seguretat i salut en el treball, d'integració”, afegia.

Galeria d'imatges

ple.jpg
20160824_120750.jpg

Document Actions