Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou celebra el XXVII Dia d’Euskadi

dijous 02 juliol 2015

Aquest cap de setmana el CentroVasco Txoko Lagun Artea organitza nombrosos actes oberts a tots els públics

Aquest cap de setmana, Salou acollirà la XXVII edició del Dia d’Euskadi. Els actes començaran el dissabte 4 de juliol a les 10:30 amb la ja tradicional cercavila per diversos carrers del municipi a càrrec del grup de folklore popular Ereintza Taldea Errenteriaren. Tot seguit a l’església Santa Mª del Mar es dura a terme una Missa Major. Un cop finalitzada la missa, el Coro Vasco Ama Lur oferirà un concert a la mateixa església. Aquest conjunt d’actes, organitzats pel Centro Vasco de Salou Txoko Lagun Artea, també incorporen activitats tradicionals de la cultura basca; així, a les 13h el pati de l’església acollirà un aurresku de Honor, el ball típic solemne. Tot seguit a l’Hotel Tolosa degustació de Pintxo-pote.

Ja per la tarda, a les 19.30h la plaça de les Comunitats Autònomes, en ple passeig Jaume I, acollirà l’exhibició de diferents esports rurals bascs com Aizkolariak (tala de troncs amb destral), Arrijasotzaileak (aixecament de pedres); Trontzalariak i Motoserralaria (tala de troncs amb serra manual i elèctrica). Tot seguit, a les 21.15h,  la mateixa plaça de les Comunitats Autònomes acollirà una exhibició de danses populars basques a càrrec de Ereintza Taldea Errenteriaren.

Per finalitzar la diada, el diumenge es farà una demostració culinària de Bacallà al Pil-Pil a les 11.30h al c/Arquebisbe Pere Cardona,14. Recordar que tots els actes estan oberts al públic en general.

Galeria d'imatges

sokatira.jpg
Sokatira_infantil.JPG

Document Actions